Frans Mennen nieuw lid commissie Fysiek

Vanaf 24 oktober zal Frans Mennen uit Roggel namens D66 plaatsnemen in de commissie Fysiek van de gemeente Leudal. Hij zal Roy Bastian vervangen, die om persoonlijke redenen is gestopt.

Frans, kun je je zelf voorstellen:

Frans Mennen - Lid Commissie Fysiek Beeld: Robert Sanders

Tja wie is Frans Mennen, geboren en getogen en nooit weg geweest uit Roggel. Vandaar dat enig chauvinisme voor dit “leef klein aardige dörpke” mij niet vreemd is. Getrouwd met Buggenumse Jacqueline, een zoon en een dochter en inmiddels al 4 kleinkinderen.

Je hebt jarenlang de politiek in Leudal kritisch gevolgd vanuit Twitter, wat zijn je belangrijkste commentaren op de politiek in Leudal?

Politiek Leudal heeft de laatste jaren een verbeterslag gemaakt in die zin dat de onderlinge verhoudingen aanmerkelijk verbeterd zijn. Ik zie veel meer de wil om gezamenlijk tot iets te komen. Gezamenlijk de juiste keuzes maken voor Leudal daar gaat het om. Ieder raadslid zou daar moeten zitten om het beste te doen voor alle burgers van Leudal, dat wordt soms wel eens vergeten.

Wat is je achtergrond qua werkervaring?

Werk nu 25 jaar bij woningcorporatie Wonen Zuid in de rol van coördinator regie en projecten momenteel specifiek gericht op de documentaire informatiehoek. Ooit begonnen bij de gemeente Roggel, wellicht is daar het zaadje voor interesse in de lokale politiek geplant. Na bij diverse andere gemeenten werkzaam te geweest ben ik bij Wonen Zuid terecht gekomen.

Waarom heb je nu de stap gemaakt om zelf politiek actief te worden?

Ha, ha, dat is eigenlijk de schuld van Rens Raemakers en Kaj Beurskens en met name Rens. Toen zij als jonge gasten de raadzaal binnenkwamen, sprak de wijze van politiek bedrijven me wel aan. Anders dan wat we gewoon waren in Leudal. Zij hadden natuurlijk wel het voordeel dat ze geen oud zeer met zich meedroegen. Rens kwam ik in die jaren een aantal keren op rij tegen op Roggelse Kermis en dan namen we samen even de lokale politiek door. En zo is het gekomen kan ik wel stellen.

Is er een onderwerp waarop je iets zou willen bereiken?

Wil wel iets bereiken maar niet op een specifiek onderwerp. In gezamenlijkheid de juiste keuzes maken voor de burgers van Leudal, zodat onze kernen vitaal blijven, het er goed toeven is, prettig leven, wonen en werken. Met die insteek wil ik me in gaan zetten in de commissie fysiek.