D66 behaalt een historische winst bij de verkiezingen voor de gemeenteraad van Leudal

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in Leudal van maart 2022 heeft D66 een grote winst geboekt. D66 behaalde 2753 stemmen (oftewel 18,8%) en dat is een aanzienlijke winst ten opzichte van 2018 (toen 2104 stemmen; 14,0%).
D66 is daarmee de enige partij in de gemeenteraad die zetels heeft gewonnen t.o.v. 2018, het aantal zetels voor D66 in de gemeenteraad van Leudal is gestegen van 3 naar 5.

commentaar van de
lijsttrekker

Jort Raemakers (lijsttrekker D66 Leudal) reageert op de uitslag: “Ik ben onwijs trots op het resultaat. Van drie naar vijf zetels is een enorme prestatie! We hebben tot de laatste dag campagne gevoerd en samen met de vele vrijwilligers en kandidaten hebben we de progressieve kiezer naar de stembus weten te krijgen. Alhoewel de opkomst historisch laag is, daar ga ik met mijn team de komende jaren heel hard aan werken.”

Historisch resultaat

De fractie van D66 Leudal telt vijf leden en is nog zo groot geweest. Het is nu ook de grootste gemeenteraadsfractie van D66 in Limburg.
Provinciaal nam D66 deel aan de verkiezingen in 15 Limburgse gemeentes. Het totaal aantal zetels van D66 in de Limburgse gemeenteraden steeg van 27 naar 34. D66 is nu voor het eerst vertegenwoordigd in de gemeentes Echt en Susteren, Maasgouw en Peel en Maas.

Maasgouw

De gemeente Maasgouw behoort ook tot onze afdeling. In die gemeente heeft D66 voor het eerst deelgenomen aan de gemeenteraadsverkiezingen en heeft 6,1% behaald. We zijn geweldig trots dat D66 met één zetel ook in de gemeenteraad van Maasgouw vertegenwoordigd zal zijn.