Sander van Diepen nieuwe fractievoorzitter D66 Leiden

Sander van Diepen is verkozen als nieuwe fractievoorzitter van D66 Leiden. Hij volgt hiermee Fleur Spijker op, die afscheid neemt in verband met haar kandidaatstelling als wethouder. Van Diepen: “Een enorme eer. Ik ben erg blij dat ik nu samen met de fractie verder kan werken aan een groen, sociaal en ondernemend Leiden. Want onze ambitie is dat Leiden één van de meest leefbare steden van Europa wordt.”

Kandidaat-wethouder

Fleur Spijker werd een jaar geleden door de leden van D66 Leiden benoemd tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen. Na de verkiezingen nam zij de rol van fractievoorzitter op zich. De afgelopen jaren was zij actief als wethouder Duurzame Verstedelijking. In deze rol maakte zij zich onder andere hard voor meer woningen met hoogwaardige voorzieningen in Leiden om het probleem van de woningnood op te lossen. Fleur Spijker is door de fractie voorgedragen als kandidaat-wethouder voor de volgende periode. De fractie koos als haar opvolger Sander van Diepen. Spijker: “Ik heb met veel plezier de rol van lijsttrekker en fractievoorzitter vervuld de afgelopen maanden. Ik ben trots op dat ik de afgelopen tijd namens de fractie het onderhandelingsproces mocht aanvoeren. Met veel vertrouwen draag ik het fractievoorzitterschap over aan Sander van Diepen.”

Nieuwe fractievoorzitter

Deze week heeft de D66-fractie unaniem gekozen voor Sander van Diepen als fractievoorzitter. Vice-fractievoorzitter wordt IJsbrand Olthof en penningmeester van de fractie wordt Linda Beimer.
 
Sander zette zich de afgelopen jaren in voor een groenere stad, meer betaalbare woningen en meer mogelijkheden voor het verduurzamen van monumentale panden. De komende vier jaar gaat Sander aan de slag als woordvoerder kenniseconomie, financiën en cultuur. Sander woont met zijn vriend en hun hondje in de binnenstad van Leiden. Van Diepen: “Ik ben de Leidse politiek ingegaan om te zorgen dat iedereen die hier wil wonen een fijn huis kan vinden. Om mee te denken over hoe Leiden zich ontwikkelt de komende tien, twintig jaar. Om daarmee Leiden een leefbare stad te maken voor iedereen.”