Problemen in het leerlingenvervoer worden kleiner

Vier weken geleden heeft raadslid Linda Beimer samen met Antoine Theeuwen (SP) vragen gesteld aan het Leidse college over de problemen in het leerlingenvervoer. Sinds de start van het nieuwe schooljaar kwamen te veel kinderen op het speciaal onderwijs te laat op school en waren ze ook weer erg laat thuis. Dit is heel erg verstorend en belemmerend, juist voor kinderen die al zo kwetsbaar zijn. Een kind, of soms zelfs een hele klas, kan de hele dag van slag zijn doordat de dag zo anders is begonnen dan zij had verwacht.

Raadslid Linda Beimer: “Wij zijn blij met de antwoorden die we hebben gekregen en ook met de signalen dat het steeds beter gaat, maar we zijn er nog niet. In november willen we graag een nieuwe rapportage waarin wordt toegelicht hoeveel procent van de leerlingen op tijd op school komt en hoeveel weer op tijd thuis was.”

Steeds meer leerlingen op tijd op school

Deze week reageerde het college van burgemeester en wethouders dat de cijfers laten zien dat het de afgelopen vier weken steeds beter is gegaan. Steeds meer leerlingen waren op tijd op school. Ook van de scholen hoort D66 dat het inmiddels langzaam beter gaat. Daarom wil Beimer een vinger aan de pols houden en gaat zij vragen om een rapportage aan het eind van volgende maand.

Voor 5 van de 55 routes nog vaste chauffeur nodig

Door personeelstekort en een nieuwe vervoerder die in september is gestart, waren de problemen bij de aanvang van het schooljaar zo groot. In Leiden worden elke dag 55 routes gereden voor kinderen in het speciaal onderwijs. Op dit moment zit op 50 van deze routes een vaste chauffeur. Medio oktober verwachten de vervoerders dat ook op die laatste 5 routes een vaste chauffeur zit.