Nieuwe topsporthal vernoemd naar oud-raadslid Aad van der Luit

Vanmiddag maakte sportwethouder Fleur Spijker bekend dat de nieuwe topsporthal vernoemd zal worden naar Aad van der Luit. De bekende voorvechter van de sport en voormalig D66 raadslid wordt hiermee geëerd voor zijn passie en inzet voor sportend Leiden. Zijn naam kwam als populairste uit de bus bij de uitvraag die de gemeente Leiden heeft gedaan naar naamsuggesties.

Nieuwe topsporthal

“De betekenis van Aad voor de sport in Leiden is enorm groot. Wij, Leidenaren zijn schatplichtig aan deze geweldige man, die voor altijd een plaats in onze herinnering zal hebben. Een terechte en mooie eer dat de nieuwe topsporthal zijn naam zal dragen”, aldus oud-raadslid Paul van Meenen, die jarenlang samen met Aad een fractie vormde in de Leidse gemeenteraad.

Aad van der Luithal

Aad van der Luit was een sporter pur sang. Hij was initiator, verbinder en bevorderaar van sportend Leiden. In 2005 was hij benoemd tot ereburger van Leiden voor zijn verdiensten in de stad en de Leidse sport in het bijzonder. Daarnaast was hij politiek actief voor D66. Van 2006 tot zijn overlijden in 2017 was hij gemeenteraadslid. Hij viel in deze periode op door partij overstijgend zich in te zetten voor sport in Leiden.

Sportcomplex 1574

Het volledige indoor sportcomplex aan de Telderskade zal Sportcomplex 1574 gaan heten. Deze naam past goed bij het thema ‘Leidse vrijheid’ van de eerdere 3 Octoberhal en de Vijf Meihal die het zal vervangen. Naar verwachting kan het nieuwe sportcomplex komende zomer in gebruik worden genomen.