Inge van Weeren en Mounaïm Belghiran winnen titel Conciërge van het Jaar

Conciërges Inge van Weeren van Vrije School Mareland en Mounaïm Belghiran van PI-school De Brug zijn verkozen tot Conciërges van het Jaar. D66 Wethouder Paul Dirkse en Tweede Kamerlid Paul van Meenen reikten de prijs vrijdag 25 februari uit aan de conciërges in het bijzijn van collega’s.

Paul Dirkse complimenteert de conciërges met hun sleutelrol op de scholen: ‘Inge en Mounaïm worden beide geroemd om hun grote inzet voor de school. Ook tijdens coronatijd bleek dat de scholen altijd op hen kunnen bouwen. Inge en Mounaïm zijn onmisbaar op hun scholen. Dit maakt hen de Conciërges van het Jaar.’

D66 Leiden organiseert jaarlijks de Conciërge van het Jaar verkiezing om onderwijsondersteunend personeel in het zonnetje te zetten. Ook dit jaar zijn veel betrokken, vrolijke en behulpzame Leidse conciërges genomineerd. D66 hecht enorm veel waarde aan goed onderwijs en aan een fijne en veilige leeromgeving, hier spelen conciërges een ontzettend belangrijke rol in. Daarom vraagt D66 met de verkiezing extra aandacht voor deze stille krachten.

Jurybeoordeling

De inzendingen voor nominaties door leerlingen, ouders, leraren en andere betrokkenen werden beoordeeld door een jury, bestaande uit Amela Halilovic (Gemeenteraadslid D66 Leiden, Woordvoerder Jeugd, Onderwijs en Sport),  Linda Beimer (Kandidaat-gemeenteraadslid voor D66 Leiden) en Paul Dirkse (Wethouder Kennis, Onderwijs, Sport en Financiën). De juryleden beoordeelden de genomineerde conciërges op behulpzaamheid, hun bijdrage aan een gezonde omgeving, een sociaal veilige omgeving en onderhoud aan de school.

Voor de titel Conciërge van het Jaar zijn dit jaar twintig conciërges genomineerd. D66 ontving dit jaar de meeste nominaties ooit. Dit is een enorme blijk van waardering van Leidse scholen aan deze onmisbare stille krachten die een sleutelrol vervullen op scholen. De genomineerde conciërges zijn afkomstig van basisscholen, middelbare scholen, het mbo, de hogeschool en de universiteit.

In alle nominaties werden de conciërges geroemd om hun hulpvaardigheid en hun betrokkenheid bij ouders, leerlingen en collega’s. Ook vermeldden bijna alle inzendingen dat hun conciërge het verdiende om in het zonnetje gezet te worden. Dit alles maakte het voor de jury lastig om uit de genomineerden één Conciërge van het Jaar te kiezen.

D66 heeft er dit jaar daarom voor gekozen om twee conciërges tot Conciërge van het Jaar te benoemen en in het zonnetje te zetten. Dit gebeurde op vrijdag 25 februari tijdens een bezoek van D66 Leiden aan Vrijschool Mareland en PI-School de Brug. In hun nominaties worden beide conciërges onmisbaar genoemd voor hun school.

‘Zonder Inge geen Mareland!’  en ‘PI-School de Brug kan altijd op Mounaïm rekenen!’ klonk het in de mailtjes om hen te nomineren voor de titel Conciërge van het Jaar. Daarom kan de jury met recht zeggen dat Inge van Weeren en Mounaïm Belghiran de terechte winnaars zijn van de Leidse conciërge van het jaar verkiezing. Vrijeschool Mareland en PI-School de Brug blijken zeer gewaarde conciërges te hebben en dat blijft niet onopgemerkt. Hartelijk dank voor jullie goede werk en blijf vooral zo doorgaan!

Omdat alle conciërges in Leiden onmisbaar werk verrichten op scholen en het verdienen om in het zonnetje gezet te worden, volgen hier de namen van alle genomineerde conciërges voor de titel Conciërge van het Jaar:

–        Mounaïm Belghiran, PI-School de Brug
–        Inge van Weeren, Vrije School Mareland
–        Nico Meyvogel, mboRijnland
–        Gidi de Jong, Bonaventuracollege
–        Willem Botermans, Leidse Instrumentmakers School
–        Tijn Harteveld, Woutertje Pieterse
–        Fatima Vermond en Tony Ottenhof, de Dukdalf
–        Hans Slewe en Irene Laterveer, OBS de Morsking
–        Meester Ton en meester Erwin, Lucas van Leyden
–        Michel van Loon, Faculteit der Geesteswetenschappen Universiteit Leiden
–        Jan van der Zeeuw, Da Vinci College Lammenschans
–        Robin Streeder, Rijnlands Lyceum
–        Ton Sloos, ISK Leiden
–        Peter Roos, de Tweemaster
–        Nick le Febre, de Ley
–        Jamal Khata, Leo Kannerschool
–        Ronald van Aken, Da Vinci College Kagerstraat