Feestelijke opening Leonardo College aan de Telderskade

Op woensdag 1 september was de officiële opening van het nieuwe gebouw van het Leonardo College aan de Telderskade in Leiden. Een functioneel en duurzaam nieuw schoolgebouw waarin gezondheid en beweging centraal staat. In dit nieuwe schoolgebouw van het Da Vinci Leonardo kan de komende jaren onderwijs gegeven worden aan toekomstig talent.

Beweging staat centraal

Wethouder Kennis, Onderwijs, Sport & Financiën Paul Dirkse was aanwezig bij de opening van het nieuwe schoolgebouw: ‘’Het nieuwe gebouw is een ontzettend mooi resultaat van een lang project. Ik zag veel blije leerlingen en docenten in een licht, open en energieneutraal gebouw aan de Telderskade.’’

Het Leonardo College is een school die werkt vanuit de overtuiging dat leerlingen die bewegen, met plezier naar school gaan. Want wie beweegt heeft meer energie, een beter humeur en presteert beter.
Het Leonardo College is een openbare school voor MAVO, HAVO en VWO en een officiële Topsport Talentschool met een sport- en dansprofiel.

Energieneutraal als uitgangspunt

Het uitgangspunt van de bouw van de school was om het schoolgebouw energieneutraal te maken. Dit betekent dat het Leonardo College zelf voorziet in haar energie. Eén van de punten van het Integraal Huisvestingsplan voor Onderwijs in Leiden is om de schoolgebouwen duurzaam en energieneutraal te bouwen. Het nieuwe schoolgebouw van het Leonardo College is hier een mooi voorbeeld van.

Het belang van goed onderwijs

D66 heeft onderwijs zeer hoog in het vaandel staan. Goed onderwijs begint bij goede onderwijshuisvesting. Recentelijk is met steun van D66 in Leiden 75 miljoen euro vrijgemaakt voor het Integraal Huisvestingsplan (IHP) voor Onderwijs. Leiden investeert hiermee fors in onderwijshuisvesting, onder andere door nieuwbouw en renovatie van scholen. Op deze manier dragen we bij aan goed onderwijs in Leiden. Raadslid Amela Halilovic is blij met het IHP: ‘’Leiden is een onderwijsstad en daarbij horen goede, moderne schoolgebouwen. D66 is daarom blij dat het college de komende jaren 75 miljoen euro in onderwijshuisvesting investeert.’’
D66 vindt het belangrijk dat leraren en leerlingen in moderne schoolgebouwen bijeenkomen die bijdragen aan gezondheid, beweging en duurzaamheid. Het nieuwe schoolgebouw van het Leonardo college aan de Telderskade maakt dit mogelijk.  D66 Leiden wenst alle leerlingen en leraren veel plezier in het nieuwe schoolgebouw!