Emiel de Vroege en Marcel Overdijk winnen titel Conciërge van het Jaar 2020

Conciërges Emiel de Vroege en Marcel Overdijk van Bonaventuracollege Burggravenlaan zijn verkozen tot Conciërges van het Jaar 2020. Wethouder Onderwijs Paul Dirkse reikte de prijs woensdagochtend uit aan de conciërges in het bijzijn van collega’s.

Paul Dirkse complimenteert de conciërges met hun sleutelrol op de middelbare school: ‘Emiel en Marcel worden geroemd om hun vrolijkheid, inzet en humor. Zeker tijdens coronatijd bleek hoe de school op hen kon bouwen. Beiden hebben geen dag gemist en lieten tijdens de lockdown doorgaan wat door moest gaan. Door hun enthousiasme en flexibiliteit zijn zij onmisbaar op de school. Dit maakt hen de Conciërges van het Jaar 2020.’

D66 Leiden organiseert jaarlijks de Conciërge van het Jaar verkiezing om onderwijsondersteunend personeel in het zonnetje te zetten. Ook dit jaar zijn veel betrokken, vrolijke en behulpzame Leidse conciërges genomineerd. D66 hecht enorm veel waarde aan goed onderwijs en aan een fijne en veilige leeromgeving, hier spelen conciërges een ontzettend belangrijke rol in. Daarom vraagt D66 met de verkiezing extra aandacht voor deze stille krachten.

Jurybeoordeling

De inzendingen voor nominaties door leerlingen, ouders, leraren en andere betrokkenen werden beoordeeld door een jury, bestaande uit Amela Halilovic (Gemeenteraadslid D66 Leiden, woordvoerder Jeugd, Onderwijs en Sport),  Susannah Herman (Gemeenteraadslid D66 Leiden, woordvoerder Zorg, Welzijn en Cultuur) en Paul Dirkse (Wethouder Kennis, Onderwijs, Sport en Financiën). De juryleden beoordeelden de genomineerde conciërges op behulpzaamheid, hun bijdrage aan een gezonde omgeving, een sociaal veilige omgeving en onderhoud aan de school. Dit jaar keek de jury ook specifiek naar de bijdrage die de conciërges leverden tijdens de coronacrisis. Voor de titel Conciërge van het Jaar zijn zeven conciërges genomineerd. De genomineerden zijn afkomstig van basisscholen, middelbare scholen en één hogeschool.
In alle nominaties werden de conciërges geroemd om hun hulpvaardigheid en hun betrokkenheid bij ouders, leerlingen en collega’s. Ook vermeldden bijna alle inzendingen dat hun conciërge het verdiende om in het zonnetje gezet te worden. Dit alles maakte het voor de jury lastig om uit de genomineerden één Conciërge van het Jaar te kiezen.

De jury roept Emiel de Vroege en Marcel Overdijk,  conciërges op Bonaventuracollege Burggravenlaan uit tot Conciërges van het Jaar 2020. Emiel en Marcel worden in hun nominatie geroemd om het verzorgen van een veilige sfeer op school en het iedere dag vrolijk welkom heten van de leerlingen. In de nominatie worden zij een vrolijke jut en jul genoemd die zonder mopperen alles regelen wat er geregeld moet worden op school. In coronatijd hebben zij geen dag gemist en werden de examenleerlingen met vrolijke teksten beziggehouden door Emiel terwijl Marcel ze naar hun plaats hielp. Emiel en Marcel bewegen soepel mee met elke verandering op school. ‘Zonder deze toppers zou de school er heel anders uitzien!’ aldus hun nominatie. Daarom kan de jury met recht zeggen dat Emiel de Vroege en Marcel Overdijk de terechte winnaars zijn van de Leidse conciërge van het jaar verkiezing. Bonaventuracollege Burggravenlaan blijkt twee zeer gewaarde conciërges te hebben en dat blijft niet onopgemerkt. Hartelijk dank voor jullie goede werk en blijf vooral zo doorgaan!