D66: ‘Hoe vaccineren we heel Leiden tegen corona?’

Nu we bijna kunnen starten met het vaccineren tegen corona, is een goede voorbereiding van het vaccinatieplan in Leiden enorm belangrijk. Leidenaren moeten zich zo snel mogelijk weer vrij kunnen bewegen door de stad, en onder andere horeca en culturele instellingen moeten de kans krijgen hun deuren weer te openen. Een goed doordachte vaccinatiestrategie is daarom nodig, meent D66.

Raadslid Susannah Herman ziet een grote klus in het vaccineren van heel Leiden: ‘GGD Hollands-Midden zal verantwoordelijk zijn voor de vaccinatiestrategie in onze regio. Een succesvolle strategie vraagt nauwe samenwerking van huisartsen, GGD, artsen van verpleeghuizen en andere instellingen.’ D66 pleit daarom voor een goede voorbereiding van het vaccinatieplan.

Goede voorbereiding

Uit berichten vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de GGD blijkt dat in 2021 mogelijk spoedig kan worden gestart met het vaccineren tegen corona. Dankzij dit positieve nieuws kunnen Leidenaren langzaam weer hun blik op het post-corona tijdperk richten. De komende maanden is het belangrijk het vaccineren in goede banen te leiden. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

Derde megaproject

GGD Hollands-Midden en alle medewerkers werken sinds de coronacrisis enorm hard. Zij hebben, ondanks de nodige uitdagingen, een flinke prestatie neergezet met het opzetten van teststraten en het bron- en contactonderzoek onder Leidenaren. Nu staat de GGD Hollands-Midden voor het volgende megaproject: het vaccineren van onder andere heel Leiden.
Daarom wil D66 graag voorafgaand aan het vaccineren inzicht krijgen in het opgezette proces en stelden hierover schriftelijke vragen aan het college van Burgemeester en Wethouders. ‘Coördinatie en communicatie zijn enorm belangrijk bij zo’n mega operatie. Daar moet de gemeente ook een rol in pakken en scherp op zijn,’ benadrukt duo-raadslid Laura van Dijk.