Armin Zukanović

Armin Zukanovic - Beeld: Anneke van Gruijthuijsen

Ik ben Armin Zukanović en werk als advocaat in het financieel recht te Rotterdam. Ik ben geboren in Bosnië, als vluchteling naar Nederland gekomen en opgegroeid in Bergen op Zoom in Noord-Brabant. Sinds mijn achttiende woon ik in deze mooie stad en heb ik gestudeerd aan de universiteit Leiden en actief meegedaan aan het bruisende studentenleven van de stad en lid geweest van SSR-Leiden.

Ik ben daarnaast zelf fanatiek sporter en ben graag in beweging. Ik doe veel verschillende sporten en ben in ieder geval elke zondag aan het spelen op mijn hockeyclub LOHC. Daarnaast ben ik woningzoekende, net als vele anderen, en zie ik hoe moeilijk het is in de huidige tijd een betaalbare woning te vinden in Leiden. Ik wil graag gemeenteraadslid voor deze stad worden om met mijn juridische en financiële kennis Leiden te helpen met de uitdagingen voor de komende periode en de stad toekomstbestendig te maken, terwijl ik oog houd voor alle groepen Leidenaren.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Leiden zit vol met prachtige plekken met allemaal een verhaal. Het liefst wandel ik door stad om het meest te zien en daarom zou ik het nieuwe singelpark aanwijzen als mijn favoriete ‘locatie’. Via dit doorlopend park kan ik het meest genieten van de stad in een groene omgeving terwijl ik actief bezig ben.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Ik zie kansen voor Leiden om als daadkrachtige vooruitstrevende gemeente de uitdagingen van de komende tijd aan te pakken terwijl iedereen in de stad wordt meegenomen hierbij. De gemeente dient bij te dragen aan het landelijke woningbouwtekort, in het krappe ruimtelijke gebied van Leiden, terwijl er ook oog moet zijn voor een groene omgeving en (sport)voorzieningen bij nieuwbouw en renovatie van grotere gebieden. Daarnaast moet heel de stad verduurzaamd worden en de economie groen en circulair getransformeerd worden. De kansen voor Leiden zijn om dit in goede banen te leiden samen met alle partijen en bewoners en de stad leefbaarder te maken en zo ervoor te zorgen dat iedereen zich thuis en goed voelt in Leiden. 

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Ten eerste wil ik bijdragen dat iedere Leidenaar van elke leeftijd, onafhankelijk van zijn inkomen of milieu, direct iedere sport kan doen die hij wil, of in ieder geval kan uitproberen, in of op kwalitatief hoogwaardige duurzame sportaccommodaties. 
  • Ten tweede vind ik het belangrijk om de komende periode waarbij vele investeringen nodig zijn van de gemeente (voor bijv. het duurzaamheidsbeleid en woonbeleid) te waken dat de stad betaalbaar blijft voor alle Leidenaren en dat de gemeente niet financieel te veel risico neemt, maar wel met ambitie alle uitdagingen aanpakt. 
  • Tenslotte wil ik dat komende periode eindelijk een oplossing komt voor het hockeyveld van Roomburg terwijl de uitslag van het referendum gerespecteerd wordt.