In debat met D66 over: ‘Duurzame landbouw; broodnodig!

Programma en locatie

25 februari 2023 inloop vanaf 10:30 te Dalfsen

Kun je van duurzame landbouw een verdienmodel maken? Hoe doe je dat dan? Hoe zit het met de houdgreep van de stikstofproblematiek in Nederland, met name in de provincie Overijssel? Hoe gaan we om met water, wat kunnen de waterschappen betekenen voor duurzame landbouw? Allemaal dringende vragen die anno 2023, en vooral nu in de aanloop naar de Provinciale Staten Verkiezingen, het waard zijn om grondig besproken te worden op zoek naar antwoorden. D66 Vechtdal en D66 Overijssel nodigen van harte uit om mee te komen praten op zaterdag 25 februari 2023 in het theater De Stoomfabriek in Dalfsen. Aansluitend is er een lunch in het gelijknamige restaurant.
 
Johan P.M. Sanders, emeritus hoogleraar WUR (Wageningen Universiteit) zal spreken over technologische innovaties die de stikstofemissies kunnen verminderen. Hij gaat daarbij ook in op de mogelijkheden om tot een verdienmodel te komen. Renilde Huizenga, D66 lijsttrekker voor de Provinciale Staten Overijssel geeft inzicht in de ideeën van D66 voor de komende vier jaar. De provincies zijn immers cruciaal in de vormgeving van het beleid van de landelijke gebieden. Marion Wichard, lijsttrekker voor de Waterschapverkiezingen voor de Drents Overijsselse Delta, zal het hebben over de koppelingen tussen het thema ‘duurzame landbouw’ en Water Natuurlijk, de waterschapspartij met de groene en sociale stem in het waterschap. Na deze inleidingen is er gelegenheid voor discussie en vragen.
 
Inloop en ontvangst is op 25 februari 2023 vanaf 10.30 uur, na het inhoudelijke deel van het programma is er een lunch tussen 12.30 en 13.30, een eigen bijdrage voor de lunch is erg welkom.
Theater en restaurant De Stoomfabriek, Koninginneplein 2, 7721 LS Dalfsen.
OV: Op loopafstand van Station Dalfsen, meteen over de brug links.
Auto: Er is gratis parkeergelegenheid bij het gemeentehuis of op andere locaties in het dorp.
 
Aanmelden voor het bijwonen van deze lunchbijeenkomst: [email protected]
Onder opgave van: *aantal personen met vermelding van naam deelnemer(s) en de organisatie die u vertegenwoordigt. *Wel of geen gebruik maken van de lunchmogelijkheid en eventuele dieetwensen.

Attentie: Opgave kan tot donderdag 23 februari uiterlijk 14.00 uur i.v.m. de lunchvoorbereiding