Stefanie van Vliet

  • 57 jaar

Wat is jouw lievelingsplek in Aalsmeer en waarom?

Varend met ons kleine motorbootje over de Westeinderplassen (voor Aalsmeerders: de Poel) en dan vooral door de kleine slootjes van de Bovenlanden. Hier vind ik rust in de prachtige natuur en geniet van een deeltje van de geschiedenis van Aalsmeer: de trekheestercultuur (seringen, sneeuwballen). En dat zomaar in de Randstad onder het vliegtuiggeweld.

Welke kansen zie jij voor Aalsmeer?

Als je in een welvarende gemeente als Aalsmeer mag wonen, ben je een bofferd. Daarvan ben ik overtuigd. Er is nog een hechte gemeenschap, mensen kennen misschien niet iedereen maar groeten elkaar, er worden enorm veel activiteiten georganiseerd en op de Westeinderplassen kan je op vakantie in je eigen dorp. Dit moeten we vasthouden en tegelijkertijd deze sterke punten ook inzetten zodat meer mensen ervan kunnen genieten. Zowel mensen van buiten Aalsmeer (toeristen) maar vooral ook meer kwetsbare groepen die minder makkelijk deelnemen aan de Aalsmeerse samenleving. Aalsmeer moet dan ook vol inzetten op toegankelijkheid en inclusie.

Wat betekent D66 voor jou?

Met D66 ben ik vanaf mijn 18e jaar opgegroeid. Eerst als voorzitter van Jonge Democraten Amsterdam e.o., daarna als gemeenteraadslid in Aalsmeer en vervolgens acht jaar als Tweede Kamerlid. D66 heeft mij veel gegeven: vriendschappen, nadenken over Nederland en de wereld en zelfs een huwelijk. Ik ben het zeker niet altijd eens met de standpunten en soms zelfs niet met de koers. Met Rob Jetten aan het roer ben ik er zeker van dat D66 de inhoud voorop stelt: genuanceerd en pragmatisch.

Wat wil je bereiken als bestuurslid van D66 Haarlemmermeer en Aalsmeer?

De leden van Aalsmeer weer betrokken krijgen bij activiteiten en discussies in de afdeling. Onze fractie en wethouder hebben de input van leden nodig om de juiste besluiten te kunnen nemen. Afdelingen moeten levendig zijn. Dit zijn we in Aalsmeer een beetje kwijtgeraakt de afgelopen jaren. Fractie en bestuur gaan er alles aan doen om dit weer terug te krijgen.