Sophie van de Meeberg

Beeld: Barbara Kroon

Sophie van de Meeberg (1979) is sinds 2014 raadslid en is daarnaast freelance verhuismanager. Ook staat zij geregeld voor de klas om over politiek te vertellen.

Sinds 2022 is Sophie raadslid met de portefeuille Wonen, Energietransitie, Zorg en Welzijn en dienstverlening.

  • 45 jaar
  • Amsterdam
  • Lisserbroek
  • Zij/haar


Mijn naam is Sophie van de Meeberg. Ik ben geboren in 1979 en woon sinds 2004 in Haarlemmermeer. Samen met mijn vriend wonen wij met 4 kinderen, 2 honden en een kat in Hoofddorp. Ik werk als freelance verhuismanager, maak podcasts over social media en ben sinds 2014 raadslid. Ik zet me met veel plezier in voor onze inwoners en ondernemers, met name op thema’s als wonen, energietransitie, dienstverlening, jeugd, ondernemers, openbare buitenruimte en participatie. Daarnaast sta ik geregeld voor de klas om over politiek te vertellen: ik vind het enorm belangrijk dat jongeren zoveel mogelijk betrokken worden bij hun directe leefomgeving en dat zij weten hoeveel invloed zij eigenlijk hebben. Dat er niet over, maar mét ze gepraat wordt.

D66 is vanaf het moment dat ik mocht stemmen altijd de partij geweest die op mijn landelijke steun kon rekenen. Naast de standpunten, waarin ik mij kan vinden, vind ik meer dan ooit nuance in het debat belangrijk en voel me thuis bij de manier waarop D66 zich opstelt bij controversiële onderwerpen.
Dicht bij onze inwoners, midden in de samenleving, kun je als raadslid het meeste bereiken. In gesprek blijven op een respectvolle manier, ook als je het oneens bent met elkaar. Niet alleen gaan praten als er problemen worden ondervonden, maar het hele jaar door inwoners en ondernemers opzoeken vind ik erg belangrijk. Benaderbaar, betrokken en toegankelijk zijn is dan essentieel.

Wat is je lievelingsplek in Haarlemmermeer?

Het Haarlemmermeerse bos, omdat dit een plek is waar je op veel verschillende manieren plezier kan hebben. Gewoon wandelen met of zonder hond, zwemmen, picknicken, een festival bezoeken of gewoon even zitten en relaxen.

Welke kansen zie jij voor Haarlemmermeer?

Er gaat echt heel veel goed in Haarlemmermer en als je buiten de gemeente komt, merk je pas vaak hoe goed wij het voor elkaar hebben. Wat er beter kan is de aanpak van eenzaamheid. Er zijn teveel mensen eenzaam in onze polder. 

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is een plek waar ik me heel welkom voel, waar dualisme en nuance voorop staat en waar we het constructieve gesprek voeren.

Wat zijn zaken twee zaken die jij als raadslid wil veranderen?

Ik wil mij inzetten voor een gemeente die meedenkt met inwoners en ondernemers en voor een plek waar iedereen fijn kan wonen.