Nick van Everdingen

Beeld: Barbara Kroon

Nick van Everdingen (1992) is sinds juni 2023 fractiemedewerker voor D66 Haarlemmermeer.

In deze functie ondersteunt hij de fractieleden bij hun werkzaamheden en is hij verantwoordelijk voor het beheer van de website en de sociale media. Hiernaast is hij betrokken bij de organisatie van onze projecten.

  • 32 jaar
  • Haarlem
  • Hoofddorp
  • Hij/hem

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

De Toolenburgerplas. Deze plek ga ik graag heen om te sporten, ontspannen, zwemmen en genieten met familie en vrienden.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Ik zie voor onze gemeente kansen om slimme voorloper te worden op het gebied van duurzaamheid. Juist in onze gemeente met Schipholrijk, veel bedrijvigheid en (mogelijke) nieuwbouw is het belangrijk om bij alle keuzes die wij maken natuur en milieu een leidende rol te laten spelen.

Wat betekent D66 voor jou?

Het is de partij waar ik mij thuis voel omdat ik mij herken in de progressieve waarden waar D66 voor staat.

D66 is voor mij nog altijd de onderwijspartij en als gepassioneerd docent deel ik de mening dat ons onderwijs alle aandacht verdient. Meer doen van dat wat er al goed gaat, maar ook de ogen niet sluiten voor het doorvoeren van vernieuwingen in ons onderwijssysteem is waar D66 naar streeft en ik mij goed bij voel. Daarbij vind ik het belangrijk om ervoor te zorgen dat onderwijs inclusiever wordt. Onderwijs toegankelijk voor álle kinderen!

Hiernaast vind ik het fijn dat D66 ook zeer progressief en veranderingsgericht denkt als het aankomt op het klimaat. Onze levensstijl, maar ook onze visie op leven op deze planeet vraagt om veranderingen. Hier draag ik namens D66 dan ook graag aan bij.