Vernieuwing in de raad

Onze nieuwe raadsleden zijn geïnstalleerd en lijsttrekker Arjen Mehlkop neemt het fractievoorzitterschap van Anke Sonnemans over. Mariska van den Hoogen is vice-fractievoorzitter. We zijn klaar en enthousiast voor deze nieuwe bestuursperiode!

D66 Gennep niet
in de coalitie

De verkennende fase voor een nieuwe coalitie is afgerond. Wij hebben aangeven dat we staan voor bestuurlijke vernieuwing en meer betrokkenheid van de inwoner bij beleid en uitvoering. Dit was ook onze inzet tijdens de verkiezingen. Het CDA is echter op zoek naar continuïteit ten aanzien van het door haar gevoerde beleid en een derde partij naast de VVD en henzelf.

Helaas, op de oude
voet verder

Natuurlijk zijn wij teleurgesteld dat het CDA op de oude voet verder wil en er niet aan wil om de samenwerking met inwoners serieus te verbeteren. Het doet volgens ons ook geen recht aan de verkiezingsuitslag om niet eerst de mogelijkheden met de 2e partij van gemeente verder te onderzoeken. Ook nog eens de enige zittende partij die daadwerkelijk gegroeid is.

Samenwerking met inwoners

Wij geloven erin dat de inwoners van onze gemeente wel zitten te wachten op een andere lokale politiek. We willen geen dichtgetimmerd coalitieakkoord. Wat we wel willen is echte samenwerking met de raad en inwoners. Dit is waar we voor staan en ons voor gaan inzetten. Ook willen we de duurzaamheid in onze gemeente een boost geven en staan we voor een sociaal beleid waarbij iedereen erbij mag horen en mee kan doen.

beediging raad D66 Gennep

Beeld: Eigen foto