Stan Hellegers

Beeld: D66

Stan Hellegers (40 jaar) is fractievoorzitter en Statenlid voor D66 Gelderland in de Provinciale Staten. Hij woont in de gemeente Montferland (Beek).

  • 41 jaar
  • Arnhem
  • Beek (Montferland)
  • Hij/hem

D66 is positief en optimistisch. Durft verantwoordelijkheid te nemen en zoekt daarbij de samenwerking, ook als dat moeilijk is.
Dat heb ik de afgelopen jaren ook zo ervaren in de Provinciale Staten. Door samen te werken hebben we Gelderland schoner, mooier en welvarender gemaakt.

Profiel van onze lijsttrekker

Sinds maart 2015 ben ik Statenlid in Gelderland en ik ben woordvoerder natuur, cultuur, wonen en ruimtelijke ordening. Mijn  achtergrond als sociaal geograaf biedt een goede basis om de verdieping te brengen in de debatten in de Staten. Ik ben opgegroeid in Arnhem, gestudeerd in Nijmegen en verhuisd naar Beek, Montferland. Als geboren en getogen Gelderlander is het Statenlidmaatschap prachtig. We zeggen niet voor niets vaak dat Gelderland de mooiste provincie van Nederland is!
In Montferland woon ik met mijn vrouw en twee kinderen. Daar genieten we van de moestuin, kippen en het het buitenleven. Naast het Statenwerk zet ik me in voor de energietransitie bij een duurzaam energiebedrijf.