Stephan Hollander

Stephan Hollander - Beeld: Stephan Hollander

Stephan Hollander is student Technische Bedrijfskunde en burgerlid namens D66 Flevoland.

  • 22 jaar
  • Lelystad
  • Dronten

Stephan:

“Ik ben opgegroeid in Dronten, waarna ik op mijn 8e twee jaar met mijn ouders en mijn zusje in Kameroen heb gewoond. Op mijn 10e ging ik weer verder met mijn basisschool op de Dukdalf in Dronten. Ook mijn middelbare school heb ik in het mooie Dronten afgemaakt.

Inmiddels studeer ik al meer dan 3 jaar Technische Bedrijfskunde op de Hoogeschool Windesheim in Zwolle en hoop ik in 2023 af te studeren, waarna ik Business Administration in Groningen kan gaan volgen. Sinds mijn 18e interesseert politiek mij, ik ben toen ook lid geworden van D66. Na enkele weken mocht ik voor het afdelingsbestuur in Dronten aan de slag. Tot de dag van vandaag ben ik actief voor mijn partij, en nu voor het eerst ook politiek gezien.”

Voor wie maak jij je hard?

Als trotse inwoner van onze provincie, ben ik ervan overtuigd dat je als burgerraadslid een waardevolle bijdrage kan leveren voor alle jonge mensen aan de besluitvorming en het beleid van onze Provinciale Staten. Mijn betrokkenheid bij de ontwikkeling en het welzijn van onze gemeenschap, mijn interesse in de politiek en mijn verlangen naar diversiteit en inclusie in de vertegenwoordiging, maken mij enthousiast om deze rol te vervullen.

Wat is je lievelingsplek in Flevoland?

Mijn lievelingsplek in de provincie is toch in mijn eigen woonplaats, Dronten, waar ik ben opgegroeid. Het betreft een speelplaats in Dronten west waar ik met mijn beste vriend nog altijd op een wipwap zit als we samen moeten nadenken over dingen. Lief en leed is op die wipwap met elkaar gedeeld en zelfs onze eerste echte onderneming is daar bedacht.

Wat is je favoriete boek?

Het boek dat is by far het meeste gebruik en ook lees is het boek van Thijs Panneman, Six Sigma DMAIC. Hiermee heb ik verschillende projecten, voor mijn opleiding bij verschillende bedrijven succesvol kunnen afronden. Kunnen bijdragen aan efficiëntie en/of effectiviteit vind ik het leukste om te doen.

Bij welke verenigingen ben jij te vinden?

Ik ben naast mijn functie van burgerlid ook Secretaris van D66 Dronten