Tiko Smetsers

Bekijk hier Tiko’s filmpje

Tiko Smetsers - Beeld: D66

“Ik zet me in voor een toekomstbestendig Flevoland”. Als Statenlid voor Flevoland wil Tiko Smetsers zich graag nog een periode inzetten voor duurzame ontwikkeling van de provinciale economie, een groene leefomgeving én voldoende voorzieningen voor cultuur en recreatie.

  • 39 jaar
  • Breda
  • Lelystad

Tiko Smetsers is voor de tweede keer lijsttrekker voor D66 in Flevoland. In de afgelopen periodes heeft hij zich ingezet voor meer culturele voorzieningen, goed openbaar vervoer en duurzame economische ontwikkeling.

“Ik vind het belangrijk dat ook toekomstige generaties in Flevoland veilig en goed kunnen wonen, werken en recreeren” Aldus Tiko. In de komende periode wil hij zich hard maken voor gelijke kansen voor iedereen in Flevoland “Iedereen moet volwaardig mee kunnen doen aan de Flevolandse samenleving,” aldus Tiko, “Daar heeft de provincie invloed op door bijvoorbeeld het aanbieden van goed openbaar vervoer en programma’s die een krachtige samenleving stimuleren.”

Ook het uitbreiden van de mogelijkheden voor opwek en opslag van duurzame energie en het helpen van inwoners bij energiebesparing zijn voor Tiko een belangrijke prioriteit in de komende periode.

Voor wie maak jij je hard?

Ik wil gelijke kansen voor alle Flevolanders. Ik maak mij hard voor toekomstige generaties, om ook voor hun een mooi Flevoland achter te laten. Onze keuzes nu moeten goed zijn voor later.

Wat is je lievelingsplek in Flevoland?

Het Waterloopbos, hier staat een prachtig landschapskunstwerk en in het bos zijn allerlei waterwerken op schaal te ontdekken!

Wat is je favoriete boek?

De kronieken van Belgarion. Ik lees het liefst fantasy boeken, deze serie was mijn kennismaking met het genre.