Sam Sterk

Sam Sterk - Beeld: Monavid Photography

Een duidelijke stem van jongeren. Dat is wat de politiek in het huidige klimaat geregeld nog mist. Jongeren willen gehoord en gezien worden, maar dat gaat niet vanzelf. Dit is de reden dat Sam zich verkiesbaar stelt.

  • 24 jaar
  • Harderwijk
  • Zeewolde

Sam Sterk, 24 jaar, is inwoner van Zeewolde, studeert Communicatie aan de HU en is Online Marketeer. Sam groeide op in Zeewolde en, op een periode van 3 jaar na, heeft zijn hele leven ook in Zeewolde gewoond. Sam heeft van kinds af aan al een grote interesse in de politiek en door dit altijd bij te houden, merkte hij dat jongeren niet of te weinig gehoord worden. Er wordt vooral over jongeren gesproken, maar niet mét hen gesproken.

Voor wie maak jij je hard?

Ik wil mij inzetten voor jongeren in onze prachtige provincie. Ik wil fungeren als stem van de jongeren, zodat jongeren zich meer gehoord voelen in, en betrokken bij de politiek.

Wat is je lievelingsplek in Flevoland?

Mijn lievelingsplek in Flevoland is de Stille Kern. Dat is een prachtig natuurgebied waar ik graag wandel en tot rust kom.

Wat is je favoriete boek?

Mijn favoriete boek is de Ilias. Eigenlijk is het een combinatie van de Ilias & Odyssee. Ik ben een groot geschiedenisfan en ik heb dat boek ooit als brugklasser gekregen en verliefd geworden op de schrijfstijl van Homerus