Rachida Moreira Figueiredo

Rachida Moreira Figueiredo - Beeld: Monavid Photography

Iedereen zou in diens leven hun passie moeten kunnen volgen. Dat vindt Rachida Moreira Figueiredo. “De provincie moet werk maken van mensen die moeilijk mee kunnen komen in de maatschappij door in te zetten op een leven lang leren en te zorgen dat de digitale kloof wordt verkleind. Daarom wil ik Statenlid worden.”

  • 54 jaar
  • Leiden
  • Almere

Rachida is 52 jaar, woont in Almere en werkt vanuit haar eigen bedrijf als projectleider aan projecten die gaan over Digitale Inclusie. Zij is geboren en opgegroeid in Leiden. Haar moeder had een lichamelijke en licht verstandelijke beperking en heeft Rachida in haar eentje opgevoed. “Van kind af aan heb ik daardoor meegekregen hoe hard je moet knokken om je doelen te bereiken. Wij leefden van een uitkering waardoor er geen geld was voor een studie voor mij. Toen ik als 17-jarige aanklopte bij instanties voor een studiebeurs kreeg ik te horen dat studeren niets voor mij was”.

Rachida: “Als provincie kunnen we een goede stap maken door in te zetten op onderwijs (alle niveaus) en het terugdringen van laaggeletterdheid en laaggecijferdheid. Zo help je mensen zelfredzamer te worden zodat zij mee te kunnen blijven doen in de snelle wereld van nu. Daarom heb ik mij kandidaat gesteld. Ik wil graag het verschil gaan maken voor hen die het hard nodig hebben.”

Voor wie maak jij je hard?

Iedereen moet mee kunnen doen in de maatschappij. Dat vind ik heel belangrijk. Ik had zelf een moeder met een lichamelijke beperking en licht verstandelijke beperking en heb daardoor van heel nabij meegemaakt tegen welke hobbels je dan continue aanloopt.

Wat is je lievelingsplek in Flevoland?

Het Pampus in Almere. Ik wandel hier veel met onze hond en tijdens de wandelingen komen we hertjes tegen, vossen, roofvogels. Dat is toch prachtig!

Wat is je favoriete boek?

Het boek “Haar naam was Sarah” van Tatiana de Rosnay heeft een diepe indruk op mij gemaakt. De hoofdpersoon Sarah is slachtoffer van de Holocaust en dit verhaal is zó geschreven dat je het in een ruk wilt uitlezen.