Joop Meijer

Joop Meijer - Beeld: Monavid Photography

Goed kwalitatief onderwijs op alle niveaus is de bakermat voor vergaren van kennis. En kennis geeft een schatkist aan mogelijkheden om je als mens in de maatschappij te ontplooien. Het is een absolute vereiste dat dit voor ieder individu toegankelijk is. Van de wieg tot het graf. Een leven lang leren. Dat is waar Joop Meijer voor staat.

  • 73 jaar
  • Amsterdam
  • Lelystad

Joop Meijer, woonachtig in Lelystad, is gepensioneerd en mantelzorger. Hij is altijd werkzaam geweest in de financiële sector, met name in de reclamebranche. Daar was hij o.a. CFO bij een middelgroot reclamebureau. De afgelopen 10 jaar is Joop lid van de D66 gemeentefractie in Lelystad.

“De opgedane kennis van het reilen en zeilen in de Lelystadse politiek zou ik nu volgaarne willen inzetten voor het prachtige Flevoland als Statenlid, vandaar deze kandidaatstelling. En samen met de andere geweldige kandidaten gaan we voor een prachtig resultaat, zodat de huidige aanwezige prima kwaliteit in personenaantal kan worden uitgebreid.”

Voor wie maak jij je hard?

Allereerst voor mijn vrouw (ik ben mantelzorger). Verder voor de inwoner in het algemeen. Het is me bijvoorbeeld uiteindelijk toch gelukt om een PGB te regelen voor een gezin waarvan 1 persoon sterk leed onder chronische schizofrenie. Na ruim een half jaar trekken en duwen bij diverse (overheid)instellingen geslaagd. Maar vraag niet hoe.

Wat is je lievelingsplek in Flevoland?

Diverse sportvelden (tennis, padel, voetbal en volleybal) bezoek ik heel graag om mijn zoon, schoondochter, kleinzoon (15) en kleindochter (13) te volgen. Ik ben een enthousiast supporter van hen. Heerlijk!

Wat is je favoriete boek?

Roxane van Iperen: ’t Hooge Nest. Uitstekende onderzoeksjournalistiek met een hoog literair en empathisch gehalte. Maar ook vele andere schrijvers verspreid over alle continenten komen hiervoor in aanmerking. Lees heel graag. Op deze manier leer je uitstekend andere culturen kennen en dat verrijkt je inzicht in de mens en zijn gewoonten.