D66 Delft: “Zet nú stappen tegen racisme en discriminatie”

Voor racisme en discriminatie is geen plaats, in Delft niet en daarbuiten niet. D66 staat pal voor gelijke kansen voor iedereen. Raadslid Vincent van Roon: “Ook in Delft komen nog racisme, discriminatie en ongelijke behandeling voor. Dat gebeurt in het onderwijs, op de woning- en arbeidsmarkt, en in het contact met de overheid. Dat moet weer bovenaan de politieke agenda.”

Beeld: Kristie Goorden

Schriftelijke vragen over racisme en discriminatie in Delft

De eenentwintig vragen gaan over de vele manieren waarop mensen met discriminatie te maken kunnen krijgen. “Dat kan gaan over het uitzendbureau dat zegt: ‘’tuurlijk, geen Turken”, de makelaar die belooft dat de huurder een witte Nederlander wordt, maar ook de leerling die een lager schooladvies krijgt dan ze verdient”, aldus D66-raadslid Boris van Overbeeke. “We willen weten hoe het in Delft voorkomt en wat de gemeente er aan doet om racisme en discriminatie tegen te gaan.”

Gelijkwaardigheid staat voor D66 centraal

De recente demonstraties in Nederland en daarbuiten onderstrepen dat racisme nog steeds voorkomt. D66 wil daarom met deze vragen een nieuw gesprek starten. Van Roon: “Ongelijkheid is weerbarstig. Met deze vragen zetten we weer een stapje, maar we zijn er nog lang niet. We nodigen dan ook iedereen in Delft uit om mee te praten, voorstellen te doen, en ervaringen te delen. Zo blijven we werken aan een stad die echt van ál haar inwoners is.”