D66 sprak verkenner Meerts

D66 sprak als een van de eerste partijen met een verkenner om te komen tot een nieuw programma en college voor Culemborg.

Het gaat om Iris Meerts, burgemeester van Wijk bij Duurstede, die door Culemborg van Nu werd voorgedragen en door de andere partijen welkom werd ontvangen.

Dagmar en Rard hebben namens D66 de boodschap gegeven zich terughoudend op te stellen in dit formatieproces. De kiezer heeft zich uitgesproken, en daarbij heeft D66 Culemborg veel stemmen verloren.

D66 gaat niet bij de pakken neer zitten, maar door! De komende jaren zetten we in op een duidelijke progressieve boodschap en op veel meer samenwerken en doen in de stad. In het formatieproces zijn echter eerst de winnende en grote partijen aan zet: Culemborg van Nu, Groen Links, PvdD en VVD.

Natuurlijk is D66 een partij die verantwoordelijkheid neemt, en als D66 wordt uitgenodigd, een partij die constructief zal meedenken. In dat geval blijven wonen, klimaat en het onderwijs onze speerpunten.

D66 is voorstander van samenwerken in een raadsakkoord. Graag zouden we die vorm, of elementen daarvan, voortzetten in een volgende periode. Zodat we in Culemborg blijven zoeken naar de overeenkomsten in plaats van tegenstellingen.

Ook is experimenteren met democratische vernieuwing belangrijk voor ons.

Meerts zal met alle 9 partijen in de raad spreken in een openbare bijeenkomst op 6 april 2022 haar conclusies met de Raad delen.

D66 heeft in een openbaar debat aangegeven het een mooi streven te vinden alle 21 volksvertegenwoordigers en alle 9 partijen een belangrijke plek te geven in het bestuur van onze stad de komende 4 jaar. Meer over het formatieproces en de duiding van de verkiezingen kan je terug zien in het debat met lijsttrekkers op 21 maart: https://culemborg.bestuurlijkeinformatie.nl/Agenda/Index/70775f7b-9342-411e-907c-50d60e748bf1