Minister Jetten, uit Ubbergen

Op 10 januari staat hij op de trappen van paleis Noordeinde als minister voor Klimaat en Energie in het kabinet Rutte IV: Rob Jetten, woonachtig in Ubbergen en lid van D66 Berg en Dal.

Jetten wordt met zijn 34 jaar de jongste minister in het nieuwe kabinet en draagt hiermee nadrukkelijk zijn steentje bij aan het ‘nieuwe elan’ dat dit kabinet moet gaan uitdragen en waar vooral D66 serieus werk van maakt. 

Jetten neemt een zware taak op zich. Als minister voor Klimaat en Energie (binnen het ministerie van Economische Zaken en Klimaat) wordt hij verantwoordelijk voor het halen van de klimaatdoelen, zoals de reductie van de Nederlandse CO2-uitstoot met 55% (t.o.v. 1990) in 2030. Jetten was in 2019 zelf mede-indiener van de klimaatwet die dit afdwingt. Naar aanleiding hiervan werd hij door VVD’er Klaas Dijkhoff voor ‘drammer’ uitgemaakt, de NOS veranderde dit in ‘klimaatdrammer’ en Jetten zelf adopteerde de term als geuzennaam. Geen slechte zet, gezien zijn nieuwe baan. 
D66 Berg en Dal feliciteert Rob met deze mooie nieuwe uitdaging en wenst hem heel veel succes met het verwezenlijken van de belangrijke en lastige opgaven waar Nederland (en Berg en Dal!) voor staat!
 

Rob Jetten aan het flyeren met Jelbrich de Vries (nummer 2 op de huidige kandidatenlijst), in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Ook dit jaar is hij dit weer van plan! - Beeld: D66 Berg en Dal