Marieke Vermeulen

Beeld: Ab Donker

Ruim 13 jaar geleden ben ik, samen met mijn man, in Geldermalsen komen wonen. Ik was altijd al geïnterneerd in de politiek en wilde graag mijn nieuwe gemeente beter leren kennen. Aangezien ik me goed kan vinden in de ideeën en idealen van D66 ben ik toen naar een fractievergadering van D66 geweest en voelde me daar meteen thuis!
Eerst als lid van de steunfractie, later als (plaatsvervangend) commissielid in de voormalig gemeente Geldermalsen en op dit moment als burgerlid, zet ik me met veel plezier in om met elkaar na te denken over wat voor gemeente we willen zijn, wat we willen bereiken en dit proberen te realiseren.

  • 39 jaar
  • Hagestein
  • Geldermalsen

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Binnen de gemeente West Betuwe heb ik meerdere plekken waar ik graag kom, allereest natuurlijk mijn woning in een prachtige wijk in Geldermalsen, waar ik me helemaal thuis voel.
Daarnaast houd ik van het centrum van Geldermalsen, waar ik graag mijn boodschappen doe, naar de markt ga of gezellig op een terrasje kan zitten.
Ook het Landgoed Waardenburg en Neerijnen behoort tot mijn favoriete plekken in de gemeente, waar ik heerlijk kan uitwaaien in een mooie omgeving.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Er ligt een grote kans voor de gemeente om ambitieuzer in te zetten om zo snel mogelijk klimaatneutraal te worden.
Het speelt in het hele land: krapte op de woningmarkt. De gemeente hoeft niet zelf woning te bouwen, maar kan hier zeker een actievere rol spelen.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Vrijheid voor ondernemers om ook op zondag open te mogen zijn, indien ze dat willen.
  • Kleinschalige woonprojecten in, met name de kleine kernen, beter faciliteren.
  • Beter zicht op en samenwerking met verbonden partijen

D66 betekent voor mij een fijne groep mensen, die streeft naar een maatschappij waar iedereen mee kan en mag doen. Ik voel me thuis bij D66, omdat ik geloof dat we deze wereld met elkaar, met alle verschillen die er zijn, een stukje mooier kunnen maken en ik draag daar graag een stukje aan bij.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Ik hou erg van lezen, maar heb niet echt een favoriet boek. Meestal zijn het boeken die makkelijk weglezen en waarbij ik alles even kan vergeten en op kan gaan in het verhaal. De boeken die ik lees lopen over het algemeen goed af 😉