Maak zwemmen in het openbaar water mogelijk

D66 wil dat zwemmen in openbaar water mogelijk blijft in Voorschoten. Daar zouden politieke partijen na de verkiezingen afspraken over moeten maken. “Vorig jaar ontstond er een discussie over het zwemverbod in de Hofvliethaven”, aldus D66-kandidaat raadslid Esther Mieremet. “Het is nu juridisch onduidelijk waar zwemmen wel en niet is toegestaan. D66 wil dat het nieuwe gemeentebestuur heldere afspraken maakt over openbaar gebruik van openbaar water. Daarvoor kan het nodig zijn om bijvoorbeeld bestemmingsplannen aan te passen en te investeren in inrichting en waterkwaliteit.” 

Gezond

Toen de discussie over de Hofvliethaven vorig jaar losbarstte, was D66 een van de weinige partijen die zich expliciet uitsprak tegen het zwemverbod. Mieremet: “Het is zonde dat de gemoederen rond de Hofvliet zo hoog zijn opgelopen. Natuurlijk moeten we respectvol met elkaars spullen omgaan en moet overlast aangepakt worden. Maar zwemmen is leuk en gezond voor lichaam en geest. Dat moeten we stimuleren. Daarom heeft D66 zich de afgelopen jaren ingespannen om zwembad ’t Wedde open te houden en daarom willen we dat kinderen op een warme zomerdag ook in openbaar water kunnen zwemmen.” 

Elkaar ontmoeten

Voor Esther Mieremet, nummer drie op de kandidatenlijst van D66, is een sportief Voorschoten één van de speerpunten voor de komende jaren. Esther heeft zich als trainer en coach de afgelopen jaren op hockeyclub Forescate ingezet. Veel kinderen hebben de eerste basistechnieken van het hockey van Mieremet aangeleerd gekregen. Als cursusleider namens de Nederlandse Hockeybond heeft Esther in de regio Zuid-Holland trainers opgeleid om jeugd te laten bewegen. “Buiten spelen, sporten, bewegen en elkaar ontmoeten zijn voor D66 hele belangrijke pijlers voor de Voorschotense samenleving. Voor jong en oud. Voor iedereen. Daarom moet iedereen in Voorschoten kunnen zwemmen.”