Pater Caljé

Beeld: D66 Vlaardingen

Na 8 jaar in de gemeenteraad tot 2018 heb ik het stokje overgegeven aan een nieuwe generatie bezielde en bekwame partijgenoten. Mede omdat ik als ondernemer moest werken aan mijn eigen bedrijf. Ik heb nu weer de tijd en de ruimte en vanzelfsprekend de ambitie om dichter bij de gemeenteraadsfractie, of misschien zelfs in de gemeenteraad, weer een bijdrage te leveren aan het bestuur van de stad en de uitdagingen waar wij ons voor gesteld zien.

  • 56 jaar
  • Schiedam
  • Vlaardingen
  • Hij/hem

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

De Bommeer, op en top Vlaardingen

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Er is veel ruimte voor verbetering op veel vlakken. Van Onderwijs tot woningbouw, van Haven en Economie tot Natuur. Van Binnenstad tot Cultuur. Van praktische Politiek tot behoorlijk Bestuur. In precies al die zaken waar Vlaardingen er misschien soms iets minder goed op staat of het nog beter zou kunnen doen ligt de ruimte om boven onszelf uit te stijgen en de stad te worden die wij kunnen zijn. Die wij verdienen te zijn.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Politiek: Houding, Gedrag, Inhoud, Integriteit en Resultaat
  • Bestuur: Boven de partijen, samen voor en door de stad
  • Groot denken: Er zijn ontegenzeggelijk grote problemen en die kunnen we oplossen door ook wat groter te denken over onszelf, te investeren in onze ambtelijke organisatie en ons ook beter te positioneren in de regio en de provincie en daarin samen te werken.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Robert the Bruce, eerste koning van Schotland. Een slopend gevecht en waargebeurd verhaal over iemand die tegen alle wetten in zijn volk bevrijdt en zich daarin niet alleen een bekwaam krijgsheer toonde maar vooral ook een slimme politicus die tegengestelde belangen kon verenigen

Wat betekent D66 voor jou?

De zaak staat voorop en dan moet je bereid zijn om in oplossingen te denken en compromissen te sluiten. Daar moet je een zekere mate van redelijkheid voor in huis hebben en dat is soms een spannende persoonlijke uitdaging maar tegelijkertijd een hele goede richtingwijzer en opdracht.