Marianne Rots

Beeld: D66 Vlaardingen

Vlaardingen is een vriendelijke stad waar je fijn kunt wonen, maar er zijn ook problemen. De stad staat voor grote opgaven en de nieuwe raad zal keuzes moeten maken. Ik wil daar graag aan bijdragen.

  • 71 jaar
  • Lichtenvoorde
  • Vlaardingen

De langere termijn telt voor mij het zwaarst. Kinderen en jongeren verdienen goede en gelijke kansen zich te ontwikkelen: onderwijs is een prioriteit. We moeten Vlaardingen CO2-neutraal maken en zorgen dat we ons bijtijds aanpassen aan het veranderende klimaat zodat de stad leefbaar blijft. Ook wonen en een prettige leefomgeving liggen me na aan het hart.

Ik zou het eervol en spannend vinden in de raad gekozen te worden en ik verheug me nu al op de nieuwe inzichten en kennis die ik ongetwijfeld zal opdoen als raadslid.

Ik wandel graag en dan kom je vanzelf uit bij de Broekpolder en het pad langs de Vlaardingse Vaart naar Schipluiden. Maar Vlaardingen zit vol met leuke en verrassende plekken.

Als we de goede huizen bouwen, meer in het midden en dure deel van de markt, dan komt Vlaardingen beter in balans. Dan kan de binnenstad opleven en de basis voor kunst en cultuur, zowel om te bezoeken als om zelf te beoefenen, sterker worden. Ik zie ook veel perspectief in de samenwerking met Rotterdam en in de regio, voor de ontwikkeling van moderne werkgelegenheid langs de Hoekse lijn en voor meer toerisme. En ik zou van onderwijs een topprioriteit voor Vlaardingen willen maken. Dat is ongelooflijk belangrijk om onze jongeren de beste kansen en mogelijkheden te bieden.

In eerste instantie wil ik me richten op het onderwijs. Ik hoop te bereiken dat de raad dat meer prioriteit geeft. Concrete punten waar ik me voor wil inzetten:
1. Versterken van de voorschoolse educatie zodat minder kinderen met een ontwikkelingsachterstand aan de basisschool beginnen.
2. In het VO gaat de school stageplaatsen matchen met de leerlingen zodat het netwerk van de ouders minder belangrijk wordt.
3. Realiseren van een innovatie academie (mbo/hbo) voor techniek

De partij die zich inzet voor de dingen die er het meest toe doen, met een goed moreel kompas. Iedereen verdient een eerlijke kans. Alleen samen met Europa kunnen we de grote uitdagingen aan. Mensenrechten en de rechtstaat zijn essentieel voor een samenleving met een goede balans in de vrijheden en ontwikkelingskansen voor iedereen. En de klimaatopgave is topprioriteit.

Jared Diamond – Zwaarden, paarden en ziektekiemen. Een prachtig boek over grote geschiedenis en de ontwikkeling van de mensheid. Het zit vol verrassingen en geeft nieuwe perspectieven en inzichten. Heerlijk om te lezen.