Koen Kegel

Beeld: D66 Vlaardingen

Graag blijf ik mij inzetten voor mijn geboortestad Vlaardingen. Vlaardingen is mooier dan veel mensen denken, maar er kunnen nog veel zaken stukken beter en daar wil ik mijn bijdrage aan blijven leveren de komende vier jaar.

  • 37 jaar
  • Vlaardingen
  • Vlaardingen
  • Hij/hem

Als lijsttrekker, met een team vol enthousiaste, hardwerkende en vooral ook erg leuke Vlaardingse D66’ers, kijk ik enorm uit naar de komende raadsperiode! Vanuit het politieke midden, hebben we een sleutelrol in het bestuurbaar houden van onze mooie stad. Maar juist buiten het stadhuis is waar de kracht van Vlaardingen ligt. Dat zie je aan onze kandidatenlijst die vol staat met actievelingen die vrijwilligerswerk doen op vele plekken in de stad. Dat maakt Vlaardingen zo mooi en dat moeten we koesteren en nog beter ondersteunen.

De Broekpolder houdt toch altijd een speciaal plekje in mijn hart. Ik heb hier vaak getraind met de survival groep, waardoor ik wel kan zeggen dat ik ook de minder bekende plekjes ondertussen goed ken. De geschiedenis vande Broekpolder spreekt me aan, omdat we hier als stad van een stuk verontreinigde grond toch een stuk prachtige natuur hebben gemaakt samen met de Federatie Broekpolder. Hierdoor is de Broekpolder niet alleen mooi groen, maar wordt er ook zeer intensief gebruik van gemaakt. Of je nu je hond uitlaat, gaat hardlopen of het fantastische mountainbike parcours aflegt, je bent midden in de natuur aan het genieten.

Vlaardingen kan nog vele duizenden woningen bouwen en zo bijdragen aan de oplossingen van het grote woningtekort.
Vlaardingen kan sneller grotere stappen zetten om de energietransitie voor alle Vlaardingers betaalbaar en mogelijk te maken.
Vlaardingen kan nog een stap harder lopen om de onderwijshuisvesting te verbeteren inclusief gezond binnenklimaat.

Er is niet één specifiek boek dat ik als favoriet heb. Wel heb ik net het boek “Liftoff: The Desperate Early Days of SpaceX, and the Launching of a New Era” gelezen en ik moet zeggen dat het erg inspirerend is om de geboorte van de commerciële ruimtevaart van zo dichtbij mee te maken.

De partij die niet bang is om impopulaire maar noodzakelijke maatregelen voor te stellen en door te voeren, als dat op lange termijn goed is voor ons allen.

Het alleen al ter sprake brengen van moeilijke vraagstukken, zoals orgaandonatie, euthanasie, het homohuwelijk, maar ook de pensioenleeftijd en hypotheekrenteaftrek is iets dat vele partijen nooit aan hebben gedurfd. Door met compromissen stappen in de goede richting te zetten, zie je dat D66 er landelijk voor zorgt dat we steeds dichter bij onze idealen uitkomen. Op vergelijkbare wijze proberen we in Vlaardingen ook in goed overleg stappen te zetten die Vlaardingen vooruit helpen en daar mogen we soms ook best wat trotser op zijn.