Guido de Jong

Beeld: D66 Vlaardingen

Ik geloof in het sociaal-liberalisme: Ruimte voor het individu en een vangnet voor de
zwaksten of als het mis gaat.

  • 56 jaar
  • Vlaardingen
  • Vlaardingen
  • Hij/hem

Ik hou van een pragmatische benadering van de diverse onderwerpen die in Vlaardingen spelen. Hierbij moet de raad vooral een plaats zijn waar mensen elkaar horen en waar op basis van feiten en goede inhoudelijke debatten met deskundigen en inwoners van Vlaardingen richting wordt gegeven aan belangrijke onderwerpen voor de stad. Populisme, ego’s, ideologie, angstcultuur en kinderachtige spelletjes staan nu nog veel te veel in de weg van werkelijke verbetering en de toekomst van onze stad. Daar wil ik graag verandering in brengen door het sterke team van D66 te ondersteunen met hun plannen en ambitie Vlaardingen beter, mooier en leuker te maken. Het liefst zou ik zien dat politieke kleuren veel minder invloed hebben op de inhoud, de vorm en de uitkomst van de discussie en het besturen van de stad. D66 in Vlaardingen is voor mij de partij die dit in het huidige politieke stelsel het dichtst benadert.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Koningin Wilhelmina Haven; Dit is de ruwe diamant van Vlaardingen.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Vlaardingen beter maken door de huidige zwakke ‘postzegel-benadering’ plaats te laten maken voor een krachtige visie over duurzame ontwikkeling van de gehele stad en haar inwoners.

Vlaardingen mooier te maken door de Rivierzone integraal te ontwikkelen tot een fantastisch goed bereikbaar gebied met aandacht voor ons rijke visserijverleden.

Vlaardingen leuker te maken door met volle kracht te gaan voor veel en grote festiviteiten rondom 750 jaar stadsrechten in 2023.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Extern- ipv interngericht. Open staan voor ideeën en ervaringen van buiten af.
  • Betere lobby in Rotterdam, Den Haag, bij de provincie en bij het rijk.
  • Veel beter de liefde en loyaliteit die er voor en in Vlaardingen is benutten

Wat betekent D66 voor jou?

Laat iedereen vrij, maar niemand vallen.
Je bent pas vrij als iedereen dat is. D66 gelooft in gelijke kansen voor iedereen en hulp voor wie het nodig heeft.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je daar graag heen?

Slotfeest met de Vaart op het Stadsstrand; Ik ga hier graag heen omdat het een creatieve vrijplaats is op een schitterende locatie in Vlaardingen langs de Nieuwe Maas waar voor mij alles en iedereen samenkomt (en ook omdat ik ’s ochtends soms het hek moet open
doen.. ).