Anne Griffioen-Akerboom

Beeld: D66 Vlaardingen

  • 42 jaar
  • Schiedam
  • Vlaardingen
  • Zij/haar

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Natuur- en recratiegebied Broekpolder, zo fijn om zo’n mooi en gevarieerd natuurgebied te delen met elkaar. Ik sport dagelijks op de atletiekbaan, mtb route, op de vliet of wandelen door het gras, de modder of de sneeuw, heerlijk!

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Als Schiedamse heb ik vanaf mijn 19e in Vlaardingen gewoond, Vlaardingen is een stad met een dorps karakter waar het verenigingsleven nog heel actief is. Met onze mooie historische haven en binnenstad en aantrekkelijk buitengebied zouden we voor heel veel mensen een fijne thuishaven kunnen zijn. We hebben uitstekende voorzieningen en goede OV-bereikbaarheid, laten we daar trots op zijn en werken aan de veiligheid, zorg en welzijn in onze stad!

Wat betekent D66 voor jou?

Als politicologe had ik als student niet veel op met politieke partijen. Toen ik ouder werd besefte ik dat alle politieke partijen afkraken ook niet bijdraagt. D66 staat voor mij voor progressief liberaal beleid, dus vooruitstrevend werken naar verandering, realiseren van kansen voor iedereen zonder dat het ten koste gaat van onze vrijheden. Ik ben er trots op dat D66 noodzakelijke veranderingen in klimaat, wonen, zorg en onderwijs bij D66 hoog op de agenda staan en belangrijke stappen vooruit nu worden gezet.