D66 presenteert verkiezingsprogramma

Met gepaste trots presenteert D66 Veenendaal het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart as. Het programma heeft de titel Doe mee meegekregen. Een titel die een uitnodiging is naar alle Veenendalers om mee te doen om Veenendaal mooier, groener, en duurzamer te maken en waar iedereen gelijke kansen heeft en zichzelf kan zijn.

Beeld: D66 Veenendaal

Drie lijnen

Alle onderwerpen waarmee de gemeente te maken heeft komen aan bod in het programma van D66: Klimaat, groen, onderwijs, wonen, zorg, inclusiviteit, veiligheid, enzovoorts. Door het programma heen lopen drie lijnen die voor samenhang zorgen en samenvatten waar D66 Veenendaal voor staat: ‘Kansen voor iedereen’, ‘Leven in vrijheid’, en ‘Duurzaamheid is de norm’. En uiteraard met concrete punten waarmee D66 aan de slag wil de komende periode, zoals: bouwen met groen of bijzondere architectuur, meer elektrische oplaadpalen, een zwemdiploma voor elk kind en nieuwbouw die energieneutraal of energiepositief is.

Het programma is geschreven en vastgesteld door de leden van D66 Veenendaal. Afdelingsvoorzitter Coby van den Heuvel overhandigde het programma aan lijsttrekker Youssef Boutachekourt en nummer 2 op de lijst: Maud Veraar-Diepeveen. Virtueel, want er is in het kader van duurzaamheid bewust voor gekozen om het programma digitaal beschikbaar te stellen. Beide topkandidaten van D66 Veenendaal kijken er naar uit om met dit programma in de hand de komende periode een enthousiaste verkiezingscampagne te voeren.

Youssef: “De afgelopen jaren zijn er mooie dingen gebeurd in Veenendaal, bijvoorbeeld de vrijheid om op zondag zelf te bepalen wat je wilt doen. We zullen blijven pleiten voor de vrijheid van ondernemers wat betreft keuze van hun bedrijfslocatie en het inspelen op trends zoals duurzame mobiliteit en branchevervaging. Ook keuzevrijheid voor ouders wat betreft schoolkeuze voor hun kinderen heeft onze bijzondere aandacht.”

Maud vult aan: “En natuurlijk staan wij voor ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen want het klimaat heeft topprioriteit. We hebben gezien dat inwoners, organisaties en ondernemers de ruimte pakken die er is, de handen ineen slaan en zelf prachtige dingen realiseren voor Veenendaal. We kunnen dit ook alleen maar samen realiseren, dus we roepen iedereen op om vooral mee te doen!”
Doe mee is de slogan van D66 voor de verkiezingen. Wilt u lezen wat er volgens D66 allemaal kan en nodig is in Veenendaal? Bekijk dan het verkiezingsprogramma.

Tweet dit artikel

Deel dit artikel op Facebook