Youssef Boutachekourt neemt stokje over van Maud Veraar

Youssef Boutachekourt en Maud Veraar.

Opnieuw in raad

Eind mei 2023 zal Youssef Boutachekourt namens D66 opnieuw zitting hebben in de gemeenteraad van Veenendaal. Huidig D66-raadslid Maud Veraar-Diepeveen neemt namelijk afscheid. Ze gaat een nieuwe uitdaging aan qua werk waardoor het niet meer te combineren is met een functie in de raad.

Voorkeursstemmen

Maud Veraar-Diepeveen werd in maart 2022 met voorkeursstemmen in de raad gekozen. Veraar-Diepeveen: “Het was een verrassing dat ik voorkeursstemmen behaalde en in de raad kwam. Samen met de jonge fractie – waarin behoorlijk wat talent huist – hebben we gestreden en gepleit voor schoolhuisvesting in Oost, een bruisend centrum met een mooi theater, karaktervolle en groene architectuur en veilige wijken. Het was een hectische maar ook een heel waardevolle periode, waarin ik hele leuke collega’s heb leren kennen in de raad; Veenendaal heeft écht een unieke gemeenteraad.”
 

Ervaren raadslid

Veraar-Diepeveen geeft het stokje over aan Youssef Boutachekourt; Boutachekourt was eerder raadslid namens D66 in de gemeenteraad van Veenendaal en bracht bijvoorbeeld het initiatiefvoorstel ‘verruiming winkeltijden’ in de gemeenteraad, waardoor elke ondernemer in Veenendaal de vrijheid heeft om zelf te bepalen wanneer zijn/haar winkel opent. Boutachekourt: “Ik heb eerder erg genoten van mijn rol en het debat in de gemeenteraad. Het komt nu opnieuw op mijn pad en ik kijk uit naar de samenwerking in de fractie. Ik heb er erg veel zin in en het past goed in mijn drive om iets te betekenen voor Veenendaal!’’