D66 fietst 3 dagen 66km door provincie Utrecht

De kandidaten voor de Provinciale Staten van D66 organiseerden afgelopen weekend een fietsmarathon: iedere dag fietsten ze 66 kilometer: van Nieuwegein naar Breukelen, van Doorn naar Houten en van Baarn naar finishlocatie Veenendaal. Ook lijsttrekker Marianne de Widt fietste 3 dagen mee.

D66 fractieleden bespraken met de D66 kandidaten voor de Provinciale Staten onder andere de verbeterpunten en wensen tav het OV in Veenendaal en de regio bij station Veenendaal Centrum. Beeld: D66 Provincie Utrecht

Provincie

“Inmiddels is het een traditie aan het worden om met de D66-kandidaten voor de Provinciale Staten door de provincie te fietsen” legt organisator Marcel Harinck uit. “In drie dagen bespreek je allerlei thema’s en bekijk je de provincie met een nieuwe blik. Als kandidaat-Statenlid vallen een onveilig fietspad of stilliggende bouwplaats opeens veel meer op. En je kunt er straks ook iets aan gaan doen.”

De tour eindigde zondag 19 februari in Veenendaal. Fractieleden van D66 Veenendaal Maud Veraar, Robin Palma en Dennis Weijers informeerden de D66 kandidaten voor de Provinciale Staten over onder andere de bouwuitdagingen in Veenendaal en pleitten voor het bouwen met karakter en lef in plaats van ‘blokkendozen’ en meer van hetzelfde. Ook kwamen verbeterpunten en wensen ten aanzien van het OV in de regio aan de orde. Fractievoorzitter Maud Veraar: “Het is goed dat we samen kunnen optrekken met onze collega’s uit de Provinciale Staten. Belangrijke thema’s zoals bereikbaarheid van Veenendaal en regionale bouwplannen overstijgen de gemeentelijke grenzen en hiervoor hebben we de provincie hard nodig om vooruit te komen.“ De fietstocht werd afgesloten met een informele bijeenkomst in de Veenendaals horeca.