Niels Geelkerken

Niels Geelkerken - Beeld: Nicole Lolkema

De Utrechtse Heuvelrug mag trots zijn op al het moois en al het goeds dat de gemeente te bieden heeft.

  • 52 jaar
  • Leiden
  • Driebergen

Gezellige dorpen met goede voorzieningen in een prachtige omgeving en met alle gemakken van de grote steden binnen handbereik. Daar wil ik me voor inzetten. Voor nu en voor de generaties die nog gaan komen.

Motivatie

Het afgelopen jaar heb ik als lid van de raadscommissie Ruimte mee mogen denken en praten over verschillende projecten. Dat was leuk en smaakt naar meer! Want er is nog heel veel te doen binnen onze mooie gemeente. Allereerst moeten we werken aan (veel) meer betaalbare woningen, zodat onze kinderen later ook in onze dorpen kunnen wonen. Ook kunnen we niet langer wachten met het verduurzamen van onze samenleving. Dat gaat over meer dan duurzame energie: het gaat ook over aanpassingen aan de klimaatverandering en ruim baan geven aan duurzame manieren van vervoer. Het leukste is om daarbij te mogen werken aan nog aantrekkelijkere dorpen met goede en veelzijdige voorzieningen, zoals goede sportparken.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

De zandverstuivingen en het vennetje bij het Heihuis in het Driebergse Bos tussen Klein Zwitserland en Het Grote Bos. Daar konden de kinderen, toen zij klein waren eindeloos spelen tussen de knoestige bomen en de luchtwortels, terwijl wij rustig in het zonnetje zaten te genieten.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

De Utrechtse Heuvelrug mag trots zijn op al het moois en al het goeds dat de gemeente te bieden heeft. Met alle kennis en talenten, die hier aanwezig zijn, kunnen we de gemeente nog mooier, completer en duurzamer maken.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

We kunnen meer vaart maken met woningen bouwen, speel-, sport- en culturele voorzieningen verbeteren en nu echt vaart zetten achter de verduurzaming van de gemeente.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je daar graag heen?

Door Corona weinig gedaan en gezien, maar ik was wel bij de theatervoorstelling van het Winkeltheater waarin mijn dochters speelden. Deze zomer hoop ik weer naar Best Kept Secret te gaan.