Wim Cassée

Wim Cassée - Beeld: Nicole Lolkema

Onze grootste bedreigingen zijn gezapigheid en zelfgenoegzaamheid.

  • 62 jaar
  • Gouda
  • Driebergen-Rijsenburg

Vrijheid betekent dat je je kunt blijven ontwikkelen. Dat verrijkt – met mijn gezin – mijn leven. Niet iedereen heeft dezelfde kansen. Met vrijheid komt ook verantwoordelijkheid. Als je die draagt, moet je die ook afleggen. Ik wil mijn ervaring in onze gemeenteraad. Dat doe ik vanuit de waarden die bij mij passen. Daarom D66.

Motivatie

Soms realiseer je je pas later hoeveel je van huis uit hebt meegekregen. Dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Dat je blij mag zijn dat je je kunt ontwikkelen tot wie je bent. En dat dit ook verantwoordelijkheden met zich meebrengt. Ik raakte al vroeg geïnteresseerd in de wereld om me heen. Op enig moment was dat zo dat mijn opleiding en relatie eronder leden. Ik heb toen de afspraak gemaakt dat – zolang de kinderen nog thuis zouden wonen – ik niet actief het openbaar bestuur in zou gaan.

Ondertussen ging ik in het bedrijfsleven aan de slag. Begeleidde overnames van familiebedrijven, bouwde mee aan een autoschadeherstelketen en was betrokken bij een van de eerste multimediabedrijven van Nederland. Nadat ik uiteindelijk directeur bij een hypotheken backoffice bedrijf was geweest, startte ik voor mijzelf en nam uiteindelijk – samen met anderen – het initiatief om vanuit Zeist een consultancy bedrijf uit te bouwen.

Naast mijn werk was ik op verschillende terreinen als vrijwilliger/bestuurder actief bij onder meer Shinty, HSI – Heuvelrug Sportinitiatief en PZO – Platform Zelfstandige Ondernemers. Ruim zeven jaar geleden werd ik toezichthouder bij een woningcorporatie. De ervaring die ik heb opgedaan wil ik inzetten voor onze gemeente. Dat doe ik vanuit de waarden die bij D66 en bij mij passen.

We willen in dorpen wonen die toekomst hebben. Daarom vind ik dat er slimmer gebouwd moet worden. Met woningen voor één- en tweepersoonshuishoudens wil ik dat de doorstroming op gang komt. Ouderen kunnen hun eengezinswoning achterlaten; starters instromen. “Dorps verdichten” is bouwen op open plekken, boven winkels; als het kan soms net ietsje hoger dan we gewend zijn. Zo benutten we de ruimte beter en is er weer meer leven rondom de Traay. We kunnen ook slimmer omgaan met schoolgebouwen, dorps- en cultuurhuizen, binnen- en buitensportruimten.

Ik pleit voor een ondernemersvriendelijke gemeente. Dat begint met een warm welkom door een behulpzame relatiemanager. Iemand die we weg kent, je introduceert bij ondernemersverenigingen en behulpzaam is bij het aanvragen van vergunningen.
Daar sta ik voor. Hier wil ik aan werken.

Lievelingsplek in je gemeente?

Beerschoten Willinkshof, Bornia

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Doorstroming op de woningmarkt door het bouwen van betaalbare woningen voor 1- en 2 persoonshuishoudens;
  • Goed vestigingsklimaat voor lokaal en zelfstandig ondernemerschap;
  • Een actief verenigingsleven en goede openbare voorzieningen.

Wat betekent D66 voor jou?

“Alles mag, niets moet en het kan ook anders.” Dat betekent vrijheid voor initiatief, persoonlijke ontwikkeling en rekening houden met wie even niet mee kan. De overheid is er om de samenleving te dienen; niet andersom.