Erik van Buiten

Erik van Buiten - Beeld: Nicole Lolkema

  • 52 jaar
  • Maarn

Motivatie

Ik ben bewust lokaal actief voor D66. Juist hier in de Utrechtse Heuvelrug, de leefomgeving van mij en mijn gezin, omdat ik aanspreekbaar wil zijn en politiek wil bedrijven op basis van de menselijke maat. En dat doen we samen met de mensen van onze toekomstgerichte partij.
Als ondernemer en werkgever ken ik de praktische impact van overheidsbesluiten. Ik weet dat tegenslag iedereen kan overkomen en dat meedenken door de overheid verschil maakt. Ik ken het leed van openliggende winkelstraten of zwerfvuil. Ik weet hoe groot soms de consequenties kunnen zijn van op zichzelf simpele bestuursbesluiten in het sociaal domein, rond verkeer of bouwen. Ik ken het belang van financieel inzicht en van weten wat de prijs is van bepaalde keuzes.
Als voormalig ambtenaar weet ik hoe overheden vaak worstelen met hun taken. Maar ik heb de overtuiging dat uiteindelijk iedereen waardevol wil zijn, ook onze ambtenaren.
Als ouder van schoolgaande kinderen ken ik het belang van goede scholen, speelplaatsen, levendige sportverenigingen en veilige straten. Ik weet hoe belangrijk het is om dat als gemeenschap samen draaiende te houden. Ik weet hoe uitzonderlijk de omgeving en natuur van de Heuvelrug is. Dat gaat mij aan het hart.
Als kind van ouders op gevorderde leeftijd zie ik de levenslust van onze ouderen, maar ik ervaar ook de kwetsbaarheid van lichaam en geest. Juist dan is meedenken, bereikbaarheid en dienstbaarheid essentieel.
Het besef dat kleine dingen groot verschil maken, maakt dat ik lokaal wil bijdragen voor D66. Om samen de mooiste gemeente van Nederland te realiseren.
Een herkenbaar D66 geluid dat mens en natuur centraal stelt, met zorg voor effectieve, verbindende bestuurscultuur. En keihard stelling nemen als andere partijen afbreuk doen aan onze positieve, toekomstgerichte kernwaarden. Dat mag u óók van mij verwachten!