Hubert van Zanten

Hubert van Zanten - Beeld: Nicole Lolkema

Leefbare dorpen, nu en in de toekomst, maar ook aandacht voor het agrarische buitengebied.

  • 54 jaar
  • Rotterdam
  • Leersum

Een goed bereikbare gemeentelijke overheid, politici die midden in de samenleving staan. Betaalbare woningen, juist ook voor starters. Een duurzame samenleving zodat jouw en mijn (klein)kinderen hier ook kunnen wonen en leven. Dat is waar ik mij voor wil inzetten.

Als je vragen of ideeën hebt of het ergens niet mee eens bent, dan zie ik je graag bij één van mijn inloopspreekuren. Elke eerste vrijdag van de maand van 13:00 tot 14:00 uur in De Binder en elke tweede vrijdag in Allemanswaard.

Motivatie

Een goed bereikbare gemeentelijke overheid, politici die midden in de samenleving staan. Betaalbare woningen, juist ook voor starters. Een duurzame samenleving zodat jouw en mijn (klein)kinderen hier ook kunnen wonen en leven. Dat is waar ik mij voor wil inzetten. Mijn naam is Hubert van Zanten (1969) en ik woon vrijwel mijn gehele leven in Leersum. Een dorp waar het prettig wonen is. Ik ben hier opgegroeid, ging er naar school, speelde voetbal bij HDS, croste op mijn fiets achter de heuvel en speelde vaak in de bossen. Ik heb het dorp zien groeien en ik woon nu heel plezierig in een huis waar in mijn jeugd nog een weiland was. Mijn bonusdochter en mijn zoon gaan naar het Revius. Mijn oudste dochter is uitgevlogen en studeert ver weg.

Ik heb gewerkt als jongerenwerker in Zeist, buurtwerk in Zeist-West en met vrijwilligers bij het poppodium “De Peppel”. Daarna ben ik als datamanager aan de slag gegaan bij een onderzoeksbureau voor het MBO-onderwijs. In 2013 was ik een van de initiatiefnemers om “De
Binder” te gaan exploiteren als stichting. Januari 2017 kregen we de sleutel en sindsdien worden er weer allerlei activiteiten voor en door het dorp georganiseerd. Inmiddels was ik als penningmeester aan de slag gegaan bij D66 Utrechtse Heuvelrug. Een jaar later was ik ook penningmeester bij het Bloemencorso Leersum. Na de valwind heb ik samen met anderen “Bomen voor Leersum e.o.” opgericht. Inmiddels hebben we al honderden bomen kunnen herplanten in de tuinen en diverse markante bomen in het dorp.
Voor de 30 plussers uit de regio organiseer ik enkele malen per jaar de 30up Party in De Binder. En om tieners op een veilige manier te leren uitgaan de Teenage Party. Elke keer in een ander dorp, zodat elke tiener de kans krijgt in zijn eigen dorp uit te gaan, zonder gehaald en gebracht et worden.

Als voorzitter van de programmacommissie heb ik mee mogen schrijven aan het verkiezingsprogramma. Een programma dat realistisch en haalbaar is met een zo lokaal mogelijk blik. Leefbare dorpen, nu en in de toekomst, maar ook aandacht voor het agrarische buitengebied.