D66 Tilburg en Breda blij met wietexperiment

D66 Tilburg en D66 Breda zijn heel blij dat deze gemeenten nog dit jaar mogen beginnen aan de wietproef. De Brabantse steden zijn de eerste gemeenten die starten met een proef waarbij coffeeshops goedgekeurde ‘staatswiet’ gaan verkopen.

Inzet burgemeesters

Wiet wordt nu nog in de illegaliteit geteeld en D66 vindt dit een ongewenste situatie. Legaal geteelde wiet is betrouwbaarder, leidt tot minder criminaliteit en zorgt dus voor een veiligere samenleving. Tot grote teleurstelling van burgemeester Depla en burgemeester Weterings werd het wietexperiment de afgelopen jaren verschillende keren uitgesteld. Desondanks bleven zij zich inzetten voor deze proef. Daarom bedanken D66 Tilburg en Breda burgemeesters Depla en Weterings voor hun inzet om onze gemeentes versneld te laten starten met deze proef.

Goedgekeurde wietteler

Coffeeshops kopen hun illegaal geteelde cannabis nu via de ‘achterdeur’. Tijdens het wietexperiment krijgen coffeeshops in Tilburg en Breda hun cannabis legaal aangeleverd door een goedgekeurde wietteler.

Doel wietproef

De wietproef moet aantonen of wiet uit de criminaliteit kan worden gehaald, maar ook wat het gebruik van de goedgekeurde wiet voor de gezondheid betekent.