Peter van Dam

Peter van Dam – Raadslid - Beeld: D66 SV

Stichtse Vecht staat voor grote uitdagingen op het gebied van o.a. woningbouw, duurzaamheid en gelijke kansen voor alle inwoners. Ik vind het belangrijk om deze voor D66 essentiële thema’s in samenhang te benaderen. En als je daar een mening over hebt en denkt een bijdrage te kunnen leveren moet je niet aan de zijlijn blijven staan.

  • 61 jaar
  • Arnhem
  • Maarssenbroek
  • Hij/hem

Daarom heb ik ervoor gekozen mij aan te sluiten bij de lokale afdeling van D66. Ik zie D66 als een sterke middenpartij die het debat niet schuwt, zorgt voor verbinding met oog voor verschillen, én inwoners meeneemt met heldere en realistische ideeën. 

Het D66 gedachtegoed zit in al mijn vezels. Daarnaast ben ik ben iemand die mensen bij elkaar kan brengen en enthousiasmeren. Als ondernemer ben ik het gewend om waar mogelijk een verbindende factor te zijn. Ik geef ruimte, laat mensen graag samenwerken en schep de voorwaarden daarvoor.

Ieder mens is uniek én verbonden. Ik heb oog voor het individu als onderdeel van het geheel. Dit geldt niet alleen voor leden van de fractie en de raad, maar voor alle inwoners van onze gemeente. Je kan stenen gebruiken om mee te gooien, ik kies ervoor om er bruggen mee te bouwen.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Niet één specifieke plek. Onze gemeente heeft vele mooie plekken waar we zuinig op moeten zijn. Een mooi voorbeeld hiervan is fort Maarsseveen dat van een ruïne is omgetoverd tot een broedplaats voor kunst en cultuur.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Stichtse Vecht is in potentie een rijke gemeente waar helaas een grote kansenongelijkheid is. We moeten meer samen kijken wat wel mogelijk is, in plaats van het uitvergroten van de verschillen. Veel inwoners (en partijen) hebben eenzelfde doel, alleen de route verschilt. Door samen te werken komen we verder.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Inwoners meekrijgen in de energietransitie door ze er beter bij te betrekken
  • Meer woningen
  • Gelijke kansen voor alle inwoners op gebied van huisvesting, opleiding, werk en ontwikkeling

Wat betekent D66 voor jou?

Autonomie in verbondenheid. Bij D66 kan je jezelf zijn en voor je mening uitkomen. D66 biedt een veilige omgeving en ruimte voor open discussies.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

‘De acht bergen’ van Paolo Cognetti.
Het beschrijft meedogenloos hoe tegengestelde karakters in een veranderende wereld verbonden zijn.

Laatst bezochte culturele evenement? Waarom ga je daar graag heen?

Toneelvoorstelling van theatergroep Maarssen’32.
Een groep lokale enthousiaste mensen lukt het elk jaar weer, geheel in eigen productie, verrassende voorstellingen neer te zetten. Zij laten zien dat je door krachten te bundelen tot mooie resultaten kan komen.