Wisseling van de wacht

De eerste raadsvergadering na de verkiezingen vond plaats op 28 maart en stond in het teken van het afscheid van de zittende gemeenteraad. Daarbij namen acht van de 23 gemeenteraadsleden daadwerkelijk afscheid.

Voor D66 Renkum waren dat Daniëlle Bondt en Peter Kraak. Peter blijft de aankomende jaren deel uitmaken van onze fractie als commissielid.
Daniëlle nam wel echt afscheid van de lokale politiek van Renkum. Zij heeft 12 jaar namens D66 in de raad gezeten en burgemeester Schaap gaf in haar afscheidswoord aan dat Daniëlle in die jaren de afstand tussen inwoners en politiek heeft verkleind: “Je hield niet van gekonkel, wilde inwoners een stem geven en de drempel van het gemeente verlagen.’’
Ook roemde de burgemeester de inzet van Daniëlle voor het onderwijs in de gemeente: “Je hebt hart voor onderwijs en pleit voor gelijke kansen voor alle kinderen”. Voor haar inzet werd

Daniëlle tijdens de raadsvergadering koninklijk
onderscheiden: ze werd benoemd
tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


Enkele dagen later, op woensdag 30 maart, is de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd.
In de raad zitten nu zes fracties: Gemeentebelangen (acht zetels), GroenLinks (vijf zetels), VVD (drie zetels), PvdA (drie zetels), CDA (één zetel) en D66 met drie zetels.

Namens D66 Renkum werden Hanneke Mijnhart en Fedor Cuppen opnieuw beëdigd, Dorien Firet is nieuw in de gemeenteraad gekomen.
Samen met Peter Kraak en Rozemarijn van Spaendonck als commissieleden en Lennart Santbergen als fractievolger gaan zij het D66-geluid de aankomende jaren laten horen in de raad en daarbuiten.