Yancy Kivits

Beeld: D66

Ik wil voor de jongeren een stem zijn in de lokale politiek!

  • 20 jaar
  • Oss
  • Oss
  • Hij/hem

Ik woon al mijn hele leven in het mooie Oss. Ik woon hier met veel plezier. Je kan in Oss aan een mooie en veel belovende toekomst werken. Echter valt het op dat de generatie die nu aan zijn/haar toekomst gaat werken niet goed vertegenwoordigd wordt in de politiek. Ik heb het natuurlijk over de jongeren. En daar moet verandering in komen.

Veel actuele problemen hebben te maken met de jongeren, denk aan het klimaat, zaken in het onderwijs, jeugdzorg, en noem zo maar op.
Ik wil voor deze groep een stem zijn in de lokale politiek.

Lievelingsplek in je gemeente

Mijn lievelingsplek in de gemeente is Theater De Lievekamp.

Ik houd van cultuur en waar is dit nou beter te vinden dan in ons mooie theater.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Ik zie voor de gemeente Oss veel kansen op het gebied van onderwijs en cultuur. Ik zie een mooie kans om deze 2 met elkaar te verbinden. Hierdoor creëer je een kans waardoor de jeugd in Oss veel meer leert en een beter blik kan werpen op de wereld.

Ook zie ik veel kansen op het gebied van huisvesting voor jongeren. Er is veel leegstand en dit is hiervoor een goede oplossing. Iedereen verdiend een kans, vooral de jongeren.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Allereerst wil ik ervoor zorgen dat de stem van de jongeren meer gehoord wordt in de gemeenteraad. De gemeenteraad heeft een frisse blik nodig op veel zaken, en jongeren kunnen dit zeker bieden.
  • Ten tweede wil ik meer verbinding maken tussen lokale cultuur- en sport instellingen met het onderwijs. Zo leert iedereen de wereld beter te begrijpen, en leren we van elkaar. Samen in een goede gezondheid. Dit zorgt ervoor dat je beter in het leven staat en klaar bent voor de toekomst.
  • Tot slot is het zeer van belang dat er goede huisvesting komt voor de jongere generatie, denk hierbij aan woningen voor studenten. Zo zorgen wij ervoor dat de jongeren in het mooie Oss blijven, want wij hebben ze hard nodig.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 betekent voor mij heel veel. Allereerst kun je bij D66 zijn wie je bent en dit wordt geaccepteerd. Dit zorgt ervoor dat je jezelf snel thuis voelt bij de partij.
Ten tweede betekent D66 voor mij, een partij die naar morgen kijkt. Wij allen kijken naar een morgen met een open blik, waarbij gezorgd wordt voor verbinding, zowel aan het linkse politieke spectrum als de rechtse zijde.
We moeten het ten slotte met z’n alle doen.

Laatst bezochte culturele event?

Zoals al eerder vermeld ben ik vaak te vinden in het theater. Ik houd ervan om naar verscheidende voorstellingen te gaan. Ik houd van cabaret, maar ik ben ook zeer tevreden met een musical. Ik heb ook het grootte geluk dat ik hier mag werken.

Verder houd ik van alles, wat te maken heeft met geschiedenis. Mijn favoriete museum is dan ook wel het Rijksmuseum in Amsterdam.
Het mooie museum Jan Cunen staat ook hoog in mijn lijst.