Bekir Atman

Beeld: D66

Ieder van ons doet ertoe! Samen staan wij sterk, op naar een bruisende gemeente.

  • 34 jaar
  • Oss
  • Oss
  • Hij/hem

Oss is de mooiste stad van Nederland als je het mij vraagt. Een gemeente waarin mensen zowel in de stad als in de dorpen met veel plezier wonen, werken en hun kinderen zien opgroeien. Veel van hen willen ook meedenken en meedoen met de gemeente en initiatief nemen in de wijken of dorpen. Het is een voorrecht om vanuit de gemeenteraad voor en met hen te kunnen werken.

Ik heb altijd meegekregen dat je iedereen gelijk moet behandelen, waar iemand ook vandaan komt. Ik heb mijn hele leven in Oss gewoond en ben bij veel sportclubs en organisaties actief geweest. Dan leer je mensen kennen met allerlei achtergronden en bouw je een groot netwerk op. Dat helpt me nu om bruggen te bouwen tussen verschillende groepen in de samenleving.

Tijdens mijn studie deed ik op de Middelbare beroepsonderwijs ook bruggenbouwen tussen verschillende groepen op school. Toen heb ik vanuit Provincie Noord Brabant zelf nog een diploma rolmodel gekregen omdat ik me inspande voor diversiteit op school.

Ik zie een duurzame, groene, sociale en bruisend gezellige gemeente. Een gemeente waar dingen mogelijk worden en waar inwoners voor elkaar klaar staan. Een mooie gemeente om achter te laten voor onze kinderen of kleinkinderen. Een gemeente waar je niet alleen graag woont en werkt, maar waar het ook fijn is om op bezoek te komen. Een gemeente waar iedereen welkom is. Ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt. Een gemeente waarin je meedoet en waar dat gewaardeerd wordt. Ieder van ons doet ertoe!

Samen met mijn gezin loop ik graag door het buitengebied van ons mooie gemeente zoals; Lithse ham, herperduin, langs de maas en zoek ik met hen een mooie groene omgeving op. Waar je tot rust kunt komen en frisse lucht kan inademen. 

We moeten met elkaar lef hebben anders te denken en te doen. Niet altijd blijven vasthouden aan bestaande patronen of werkend vanuit “zo hebben we het altijd gedaan”. Zoek de verbinding met de praktijk en ga in gesprek met de inwoners. Daar ligt de oplossing. Denk niet voor een ander maar ga in gesprek met elkaar. Zonder ego maar meer met respect voor elkaar en met begrip. Ieder van ons doet ertoe!

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Helder, duidelijk en fatsoenlijk communiceren.
  • Het verbeteren van de inclusiviteit van gemeentebeleid en gelijke kansen.
  • Een krachtig woningbouwbeleid.

D66 geeft mij een gevoel van thuis zijn en kijken naar de inhoud van ieder themagebied. Het is een plek waar je echt jezelf kan zijn en waar iedereen zich gerespecteerd voelt.

Dromen, Durven en Doen van Ben Tiggelaar: het managen van de lastige persoon op aarde: jezelf!
 
Iedereen heeft namelijk dromen op het gebied van werk, relatie, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Maar hoe ga je om met je dromen en hoe ga je dat managen? 

Dat is alweer een tijdje terug door de covid-maatregelen. Lichtfestival Glow in Eindhoven is mooi om te zien. In Oss vind ik tentoonstellingen van Museum Jan Cunen erg mooi met een leuke mix van moderne kunst en de archeologische vondsten.