Wilma Richters-Maas

Beeld: D66

Binnen D66 wil ik mij graag inzetten voor goede, op maat geregelde zorg, voor jong en oud!

  • 60 jaar
  • Vught
  • Oss
  • Zij/haar

Na een aantal jaren lid te zijn geweest van de steunfractie heb ik afgelopen jaar het stokje van onze vorige voorzitter van de Regio Maashorst overgenomen. Ik vind echter dat ik als gemeenteraadslid meer kan betekenen en beter kan inzetten voor de inwoners van de gemeente Oss, van jong tot oud. Dat is ook de reden dat ik mij kandidaat stel voor de komende gemeenteraadsverkiezingen en daar heel graag tijd voor vrij ga maken om met een fris team aan de slag te gaan.

Ook vind ik het heel belangrijk dat op de verkiesbare lijst een aantal vrouwelijke kandidaten aanwezig zijn om de diversiteit van de lijst te waarborgen en de vrouwelijke touch toe te voegen.

Door mijn vrijwilligerswerk kwam ik er achter, dat jongeren in de leeftijd van 18-23 jaar (jong-meerderjarigen) vaak in de problemen kwamen. Zij vallen tussen de wal en het schip wat betreft begeleiding en zorg. Ik wil mij dan ook specifiek richten op deze kwetsbare groep.

Samen met D66 wil ik mij verder inzetten voor het ontlasten (door het inzetten van respijtzorg) en ondersteunen van mantelzorgers en vrijwilligers. Dit om te voorkomen dat zij door overbelasting uitvallen.

Terrasje pakken in het centrum en genieten van alle mensen die daar langs komen. Maar ook heerlijk wandelen door de polder, langs de maas (Hemelrijkse Waard) of de bossen rondom onze gemeente.

Verdere ontwikkeling van een groen en leefbaar centrum, we zijn al goed op weg en dat kan worden doorgezet!

Dat ik samen met de overige fractieleden een bijdrage kan leveren aan de maatschappij en de inwoners van onze gemeente kan vertegenwoordigen op voor hen belangrijke gebieden als zorg en welzijn, woningbouw, bereikbaarheid etc.

Een favoriet boek? Ik lees eigenlijk van allerlei soorten boeken. Het liefst psychologische thrillers of persoonlijke verhalen van mensen.

Een heleboel! Voorstellingen Lievekamp, musicals of cabaretiers, muziekfestival Muze Misse. Gewoon lekker ontspannen en genieten van muziek, cabaret en vooral bij festivals van het ontmoeten van oude bekenden.