Erik van Santvoort

Beeld: D66

Een optimistische toekomst creëren door kinderen gelijke kansen en een veilige omgeving te geven!

  • 39 jaar
  • Heesch
  • Geffen
  • Hij/hem

Tijdens mijn carrière heb ik ervaring opgedaan met diverse werkvelden uit het sociale domein, zoals: kinderopvang, onderwijs en jeugdzorg. Dit heb gedaan vanuit diverse rollen binnen het hoger onderwijs, als ondernemer én binnen de gemeenteraad.

In deze laatste heb ik veel weten te realiseren door de pedagogische sector, jeugdzorg en onderwijs effectief met elkaar te verbinden. Hier heb ik bruggen moeten bouwen tussen diverse politieke overtuigingen om een hogere betrokkenheid vanuit de gemeente bij het onderwijs te realiseren en verbeteringen in het beleid op het sociaal domein door te voeren.

Door uit de eerste hand te ervaren hoeveel impact je kunt hebben op de maatschappij vanuit de gemeente wil ik wederom als gemeenteraadslid actief worden.

Lievelingsplek in je gemeente

Het liefste breng ik mijn vrije tijd door in het groen, langs de Maas of in de Maashorst. In het groen ben ik namelijk opgegroeid.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Oss is een snel ontwikkelende gemeente. Het is zaak om in deze groei niet alleen oog te hebben voor aspecten zoals infrastructuur en economie, maar ook voor het feit dat het sociale domein deze groei ook aan moet kunnen. Samen moeten we waken voor groeiproblemen in de jeugdzorg, voldoende openbaar onderwijs, enzovoorts.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Meer openbaar onderwijs.
  • Minder wachtlijsten in de jeugdzorg.
  • Hogere opkomst verkiezingen.

Wat betekent D66 voor jou?

Een partij die middels een realistische kijk op de samenleving echte oplossingen weet te vinden voor hedendaagse problemen.

Wat is je favoriete boek?

Zo hadden we het niet bedoeld: De tragedie achter de toeslagenaffaire, door Jesse Frederik. De moed om objectieve journalistiek te bedrijven, ook als dat onpopulaire inzichten oplevert.

Laatst bezochte culturele event?

Publiek college: “De meeste mensen deugen,” van Rutger Bregman.