Joyce Muller

Beeld: D66

Een rijke schooldag voor alle leerlingen tot 18 jaar!

  • 34 jaar
  • Emmen, Drenthe
  • Ravenstein, Noord-Brabant
  • Zij/haar

Hoi! Mijn naam is Joyce Muller en ik woon met mijn partner Ronald, bonusdochters Julia en Eva en onze zoon Wouter, sinds twee jaar in het mooiste stadje van Nederland: Ravenstein! Mijn partner en ik kwamen per toeval in Ravenstein en waren op slag verliefd, dit is de plek waar wij onze kinderen willen laten opgroeien.

Middenin Ravenstein aan de Marktstraat ben ik als vinoloog mijn wijnhandel, Wijnhuis Lodewijk Napoleon, begonnen. Hier leerde ik al gauw veel Ravensteiners kennen, zo ook mijn overbuurvrouw Henriëtte Renders (raadslid voor D66), met haar mocht ik als introducee mee naar de vergaderingen van de fractie en op deze wijze leerde ik de lokale politiek kennen en kwam ik erachter dat dit echt iets voor mij is.

Mijn hele leven heb ik het gevoel dat ik mij in moet zetten voor de gemeenschap, jarenlang heb ik dit door middel van vrijwilligerswerk gedaan op bijvoorbeeld EHBO posten maar ook als ondersteuner bij Nederlandse taalles in het AZC in Ter Apel.

Nu ik niet langer in de zorg werk voel ik heel sterk dat ik mij op een andere manier nuttig wil maken voor de gemeenschap, als raadslid van de gemeente Oss wil ik de stem zijn voor mensen die zich anders niet voldoende gehoord voelen.

Het liefst wandel ik langs de maas, heel vroeg in de ochtend als de zon opkomt. Op dat moment voelt het altijd alsof werkelijk alles mogelijk is, daar krijg ik zoveel energie van!

De ambitie verwezenlijken om zo duurzaam mogelijk te zijn en tot de koplopers in Brabant te behoren.

Meer werk maken van preventie, met gerichte maatregelen zoveel mogelijk voorkomen dat inwoners hulp en ondersteuning nodig hebben.

Een inclusieve gemeente worden waarin iedereen zich welkom voelt met of zonder beperking (lokale inclusie-agenda).

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Een rijke schooldag voor alle leerlingen tot 18 jaar.
  • De lokale inclusie agenda voor de gemeente Oss.
  • Ondersteuning voor boeren in de landbouwtransitie.

Democratisch, sociaalliberaal, duurzaam, progressief en open. D66 voelt voor mij als een club waarbij iedereen zichzelf kan en mag zijn. Waar iedereen welkom is.

Politiek draait met D66 weer om mensen, een democratie wordt weer een echte democratie, waarin mensen altijd in staat zijn om hun eigen keuzes te maken. Met bijvoorbeeld een direct gekozen burgemeester of verder naar landelijke politiek een direct gekozen minister-president.

‘De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry’ (geschreven door Rachel Joyce). M’n oog viel op de achternaam van de schrijfster, grappig als iemand jouw voornaam als achternaam gebruikt, toen ik de eerste drie pagina’s had gelezen was ik verkocht.

Dit boek ontroert en inspireert is een feel good verhaal én een prachtig drama in een. Over een man die op een dag besluit te wandelen, honderden kilometers dwars door het land.
Het verhaal voert je mee op zijn tocht door Engeland, een tocht met verlies, rouw, verdriet en ook veel liefde.

De voorstelling ‘In het Gras’ van het gezelschap Een Schone Dood in het Philips van Kleeftheater (tijdelijk theater in het Philips van Kleef Bolwerck in Ravenstein).

Dit was een geweldige voorstelling om te bezoeken omdat ik samen met mijn partner onder het genot van een lokaal biertje kon genieten van een hilarische voorstelling in ons eigen mooie Ravenstein. Ik zoek cultuur graag op tijdens verre reizen, maar juist ook heel graag dicht bij huis. Als het even kan bezoek ik graag alle lokale culturele events om de verbinding in mijn stad(je) te voelen.