PIM is de duurzaamheidsmotor voor het MKB

Op 27 februari bezocht de Statenfractie van D66 Noord-Holland de mensen achter PIM-NH, het Programma Investeringsgereed Innovatief MKB Noord-Holland.

Innoveren en verduurzamen

PIM-NH is de innovatie- en verduurzamingsmotor voor het midden- en kleinbedrijf in Noord-Holland. In het coalitieakkoord van 2015 heeft D66 zich hard gemaakt voor meer aandacht voor innovatie in het MKB en vervolgens heeft het college dit uitgewerkt tot een volledig programma.

Innovaties vanuit het MKB zijn essentieel om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken, duurzaamheidsdoelstellingen te behalen en om economische groei en blijvende werkgelegenheid te realiseren. PIM ondersteunt het topsectoren- en innovatiebeleid van de overheid.

Werkbezoek PIM Beeld: ConnyvS

Werkbezoek

Amélie Strens, Sijmen Mülder en Wesley van der Heijden werden op 27 februari ontvangen door Tom van de Schoot en Mike Rijkers in de indrukwekkende Koepel in Haarlem. Hier bruist het van ondernemers-energie.
 
D66 wil innovaties stimuleren. MKB’ers spelen hier een belangrijke rol in en zijn cruciaal om onze ambities op bijvoorbeeld duurzaamheid te realiseren. De kracht van PIM is dat het veel impact maakt door een groot aantal partijen op weg te helpen. Anders dan bijvoorbeeld fondsen die vaak voor een beperktere groep bedrijven interessant zijn.  De combinatie van beiden zorgt voor een versnelling en bieden veel kansen voor de economische ontwikkeling van Noord-Holland. Reden voor D66 Noord-Holland om eens langs te gaan om te zien hoe het gaat, en hoe het verder moet.

Resultaat is er!

Vanaf 2017 heeft PIM meer dan 800 ondernemers ondersteund en voor meer dan 200 ondernemers is het ook gelukt om in totaal ruim 200 miljoen kapitaal voor duurzame innovaties aan te trekken. Lees hier meer over alle resultaten die via PIM zijn bereikt.

De ondernemers zijn daar zeer tevreden over. En D66 ook.
Beluister ook de podcasts op Spotify daarover.