Sijmen Mülder

Sijmen Mülder - Beeld: D66

Fractievoorzitter en woordvoerder landbouw, provinciaal programma landelijk gebied (PPLG), financiën en bestuur.
Eerste aanspreekpunt voor Amsterdam en Weesp.
Lid van de provinciale commissie landelijk gebied, de commissie bestuur, het presidium, de werkgevers- en de rekeningen-commissie en de werkgroep Ribbius Peletierpenning.


Over Sijmen

  • 31 jaar
  • Voorburg
  • Amsterdam

Sijmen Mülder werd in september 2021 tussentijds geïnstalleerd als Statenlid voor D66 Noord-Holland. Hij was in zijn eerste bestuursperiode woordvoerder ruimte en wonen. Hij maakt het verschil met een jong, progressief geluid.
Op 29 maart 2023 is hij opnieuw geïnstalleerd als Statenlid en door de fractie gekozen als fractiesecretaris. In juli 2023 is hij bij een herverdeling van de taken gekozen als fractievoorzitter.

Even voorstellen

“Mijn naam is Sijmen Mülder. Ik ben geboren in Voorburg, opgegroeid in Leusden en woon nu in Amsterdam. Als enthousiaster jonge starter ben ik zeer gemotiveerd om de jonge generatie te vertegenwoordigen op de terreinen waar de provincie over gaat. Die zijn voor de jongeren heel belangrijk (al zijn ze zich daar vaak niet van bewust): wonen, ruimtelijke ordening, duurzaamheid en milieu. Ik breng een grote dosis energie en leergierigheid mee om dat tot een succes te maken.”

Mijn visie voor
Noord-Holland

In de Provinciale Staten doe ik mijn uiterste best om het woningaanbod te verruimen. Noord-Hollandse jongeren en starters moeten betere kansen krijgen om te wonen op aantrekkelijke plekken voor een fatsoenlijke prijs.

Sijmen Mülder - Beeld: KanikFotografie

Veel woningen bouwen Woningnood aanpakken vergt lef, creativiteit en visie. Dat hebben we gemist in de afgelopen jaren en moet beter.
Sneller binnenstedelijk bouwen Er is voldoende ruimte om in de steden en dorpen woningen te realiseren. Laten we dan ook de regelgeving zo aanpassen dat dat snel kan.