Woningnood en klimaat hand-in-hand

De aanpak van het klimaat en het oplossen van de woningnood gaan voor D66 hand-in-hand. Het ontwikkelen van bouwlocaties vraagt veel aandacht van ambtenaren en politiek. Waar moeten nieuwe huizen komen, en zijn daarvoor nieuwe wegen nodig? Hoe zorgen we ervoor dat niemand meer natte voeten krijgt bij forse regenbuien? Wat kan de gemeente doen om inwoners en bedrijven te helpen bij isolatie en andere manier van verwarmen? Kunnen we nog de zorg leveren die nodig is?
Al deze mooie plannen uitvoeren gaat echter niet, de gemeente Noordenveld heeft niet genoeg goede ambtenaren om al dat werk te doen. Er is in de afgelopen periode bezuinigd op het ambtelijk apparaat, een slecht idee van Gemeentebelangen waar PvdA/GL en CDA/CU mee instemde. 
De nadelige effecten hiervan merken we nu. Iedereen die bijvoorbeeld een bouwvergunning wil hebben weet hoelang dat duurt en dat er veel fouten gemaakt worden. Het eerste wat een nieuw college moet doen is ervoor te zorgen dat er voldoende mensen zijn die al die mooie plannen kunnen uitvoeren. Dat zal echt niet zo makkelijk zijn en voor D66 zijn daarbij geen taboes. De organisatie moet op de schop en er zal meer geld nodig zijn om kundig personeel aan te trekken. Als samenwerking met andere gemeenten ons kan helpen zullen we dat zeker niet nalaten. D66 wil een goed bestuurde gemeente die met open oog en oor voor de inwoners zaken regelt.
Deze week kunnen we stemmen voor de gemeenteraad en ik hoop natuurlijk dat uw keuze op D66 valt. Nog belangrijker is echter dat u gaat stemmen nu er een oorlog aan de gang is in Europa. Met het rode potlood kunt u steun geven aan de democratie waar Oekraïners nu zo moedig voor vechten. Daarom de oproep aan iedereen: ga stemmen.