Verbinden, verbinden, verbinden: werkbezoek MensOntwikkelBedrijf

“Verbinden, verbinden, verbinden. Dat is wat we doen bij het MOB”, zegt Paul Zeelen. Hij is coördinator van het MensOntwikkerBedrijf (MOB) in Heythuysen. Inwoners van Leudal die een uitkering van de gemeente Leudal krijgen en het even wat moeilijker hebben in het leven, krijgen hier ondersteuning om aan het werk te komen.

Maatwerk

Ingang MensOntwikkelBedrijf - te Heythuysen Beeld: Rinke de Wit

Vanuit de participatiewet is dit een taak van de gemeente. Dit zijn vaak mensen die in de bijstand zitten en statushouders. Maar ook Leudallers die met de reclassering te maken hebben en schooluitvallers worden geholpen.
Het is maatwerk, want elke persoon is anders met verschillende talenten en vaardigheden. De kunst is om bij het MOB je skills te ontdekken en te ontwikkelen en hoe je deze dan kan inzetten voor een betaalde baan. Een baan zorgt voor de, in deze verkiezingstijd vaak genoemde, bestaanszekerheid; geld en gezien worden.

Vlaai

Op maandag 13 november gingen D66-commissielid Pascal Parren met raadsleden André Kierkels en Rinke de Wit op werkbezoek bij het MOB. Zij vielen met hun neus in de boter, want er werd getrakteerd op vlaai. Een van de deelnemers sloot net vandaag haar Nederlandse taalcursus met succes af en dat moet natuurlijk gevierd worden.

Leudal loopt voorop

Tijdens de rondleiding vertelde Paul Zeelen enthousiast over het MOB. Zo zei hij dat Leudal voorop loopt met de MOB-manier van werken en dat meerdere Limburgse gemeenten input komen halen om hun inwoners verder te helpen.

Video MOB Leudal: https://youtu.be/I4QaOdiXSec